Milo Đukanović / FOTO. Kabinet
13/07/2024 u 20:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Priprema atentata na Đukanovića: ANB ima operativna saznanja

U Demokratskoj partiji socijalista (DPS) su upoznati s informacijom koju su objavili mediji da se na bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića priprema atentat.

Oni su naveli da  vjeruju da će Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) i nadležni organi objaviti detaljnije informacije.

U ANB-u za Televiziju Crne Gore nezvanično su kazali da su dobili operativna saznanja, a iz Uprave policije da nijesu upoznati s informacijom koja je objavljena u crnogorskim medijima, javlja TVCG, prenosi portal RTCG.

Uprava policije: Milo Đukanović nas nije obavijestio o planiranom atentatu na njega

- Naglašavamo da bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, kao ni određeni međunarodni zvaničnici iz obavještajne zajednice nijesu upoznali Upravu policije da organizovana kriminalna grupa iz jedne susjedne zemlje navodno planira da izvrši atentat, u sprezi s bezbjednosnim službama jedne druge susjedne zemlje - saopšteno je iz UP.

Klikovac o planiranju atentata na Đukanovića: Slična atmosfera bila prije ubistva Đinđića

Mediji, međutim, prenose da je američki vojni funkcioner koji radi na Kosovu, preko zapadnih obavještajnih kanala dobio alarmantnu informaciju da kriminalna grupa iz susjedstva planira atentat.

Inače, bivši crnogorski predsjednik, shodno zakonu, ima pravo na stalno lično obezbjeđenje u skladu sa bezbjednosnom procjenom koju utvrđuje nadležni organ, ANB, u skladu sa zakonom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. septembar 2024 07:37