Spasojevic / IZVJESTAJ O TORTURI - IVAN PETROVIC-IPE
10/12/2022 u 17:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pritvor do 30 dana osumnjičenima za bacanje bombe kod kuće Spasojevića

Službenici Uprava policije su u saradnji sa postupajućom tužiteljkom Majom Knežević rasvijetlili slučaj bacanja ručnih bombi na imovinu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je krivični predmet protiv osumnjičenih Željka Lakušića (34) i Filipa Popovića (21), zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, izvršenog na štetu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića.

Nakon tužilačkog zadržavanja do 72 časa, njima je odlukom sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici određen pritvor do 30 dana.

Službenici Uprava policije su u saradnji sa postupajućom tužiteljkom Majom Knežević rasvijetlili slučaj bacanja ručnih bombi na imovinu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića.

- Službenici policije su nakon niza preduzetih istražnih i kriminalističkih mjera i radnji, kao i odgovarajućih vještačenja u Forenzičkom centru došli do osnovane sumnje da su Ž.L. (34) i F.P. (21) bacili ručnu bombu na porodičnu kuću načelnika Spasojevića, saopšteno je ranije iz Uprave policije.

Podsjećamo, na kapiju od porodične kuće Spasojevića aktivirana je bomba tokom noći prvog decembra. Tom prilikom pričinjena je manja materijalna šteta.

- U predmetu formiranom povodom bacanja i aktiviranja eksplozivnih naprava - bombi u neposrednoj blizini porodične kuće načelnika Istražnog zatvora P.S., postupajuća državna tužiteljka Maja Knežević naložila je službenicima Uprave policije, nakon izvršenog pretresa, da liše slobode Ž.L. i F.P., zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija- saopštio je rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Duško Milanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 08:16