/ фото: Лазар Ружић
07/10/2021 u 13:20 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Приведен Цетињанин: Испитују да ли је повезан са покушајем тероризма

Криви смо што грађане нијесмо позвали у напад на полицију коју су издајнички властодршци послали да нападне голоруке грађане, навела је група грађана

Због сумње да је један од организатора протеста на подручју Цетиња, 4. и 5. септембра, Цетињанин Нено Калуђеровић приведен је од стране Специјалног полицијског одјељења, потврђено је за портал Дан. Испитују се сумње да је повезан са покушајем тероризма.

Он ће бити приведен код специјалног државног тужиоца ради саслушања. Група грађана је данас, у 13 сати, на Балшића пазару организовала  протестни скуп због Калуђеровићевог лишења слободе.

- Обавјештавамо јавност да је специјални полицијски тим јутрос на Балшића пазару, на Цетињу, ухапсио нашега суграђанина и пријатеља Нена Калуђеровића под оптужбом за тероризам. Мјесец дана чекајући што би могли напаковати Вучићеви плаћеници из црногорске марионетске власти, коначно су смогли снаге да ухапсе једнога од оних који су криви што су им пропали планови 5. септембра да у Црној Гори изазову крвопролиће- наводи се у саопштењу групе грађана.

Додају да су "криви што су у ноћи између 4. и 5. септембра позивали на стрпљивост и мир".

- Криви смо што грађане нијесмо позвали у напад на полицију коју су издајнички властодршци послали да нападне голоруке грађане. Криви смо што нијесмо дали да се грађани обрачунају с наоружаним бандитима и криминалцима који су скрнавили ћивот Св. Петра и нашу највећу светињу - Цетињски манастир. Криви смо што је пропала намјера Кривокапића, Абазовића, Бечића и других “вучића” да црногорски грађански покрет отпора прикажу као националистички и терористички- истичу саопштењем.

Сматрају да је власт чекала кишу да ухапси њиховог суграђанина и пријатеља мислећи да ће их киша спријечити да му пружимо подршку.

Патриотско комитски савез осудио је привођење Калуђеровића.

- Јадна је и биједна таква власт која у оправданом бунту грађана због  понижавања Црне Горе и свих њених цивилизацијских вриједности, види тероризам и државни удар. Садашња власт је пробала удар  2016.године када су “ослободиоци” покушали освајање Скупштине и убиство предсједника државе, али им није успио. Доводити у везу све оне који су три дана на Цетињу, голоруки и ненаноружани, бранили част и достојанство Цетиња и Црне Горе са онима који су, потпомогнути руским и српским парама покушали да сруше државу силом, је лицемјерно и смијешно, вјероватно намијењено за иностране субјекте, који, слијепи код очију, и даље “не виде” шта однарођена власт у Црној Гори ради, наводи ПКС.

Властима су, поред остало, поручили, да "Калуђеровић смо сви ми, а он је дио нас!".

- Одустаните од свог сулудог наума сукоба са властитим грађанима, јер се сигурно неће мирно гледати хапшење и евентуална осуда човјеку за непостојеће кривично дјело. Грађански протести су универзално право сваког слободног грађанина, они су мјерна јединица демократије, у коју се заклињете, а рушите је на сваком могућем примјеру. Никада нас нећете уплашити и никада нас нећете зауставити јер је наш циљ свет и узвишен: грађанска, секуларна и слободна Црна Гора! Све за такву Црну Гору, Црну Гору-ни за шта- истакли су из ПКС.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 10:06