/ - FOTO: ILUSTRACIJA UPRAVA POLCIIJE TWITTER
28/10/2023 u 11:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Procesuiran policajac: Osumnjičen za falsifikovanje isprave

Provjerama je utvrđeno da registarske oznake pripadaju vozilu marke Wolkswagen „19E“ sive boje, a ne mercedesu

Nikšićki policajci su, u saradnji sa službenicima Odeljenja za antikorupciju – MUP, procesuirali policijskog službenika granične policije Stanice 1 Nikšić B.R. (41) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave.

- Preduzimajući mjere i radnje policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su 1. septembra ciljano zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke Mercedes ML sive boje nikšićkih registarskih oznaka kojim vozilom je upravljao gore navedeni policijski službenik. Tom prilikom protiv imenovanog je podnijeta odgovarajuća prekršajna prijava zbog učinjenog prekršaraj iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, dok je predmetno vozilo privremeno oduzeto i bilo predmet sveobuhvatnih provjera- rečeno je iz policije.

Daljim provjerama utvrđeno je da navedene registarske oznake pripadaju putničkom motornom vozilu marke Wolkswagen „19E“ sive boje.

- Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću u fazi izviđaja preduzeli neophodne mjere i radnje u cilju dokazivanja krivičnog djela koje sveukupne aktivnosti su rezultirale podnošenjem krivične prijave protiv B.R. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave- navode iz policije.

Jedan od istaknutih prioriteta Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, kako navode, jeste upravo podizanje nivoa stepena profesionalizacije policije i suzbijanja svakog oblika koji se odnose na neetičko ponašanje.

- Uključujući preduzimanje svih zakonom propisanih aktivnosti u dijelu koji se odnose na službenike policije koji su svojim postupanjem doprinijeli kompromitaciji policije kao jednog od nosilaca sistema bezbjednosti- istakli su iz policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:09