/ - фото: полиција, илустрација
07/09/2021 u 12:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радница банке осумњичена за злоупотребу: Неовлашћено подизала новац клијената

З.В. је на описани начин нанијела штету поменутој банци у укупном износу од 229.300 еура, речено је из полиције

Полиција је поднијела кривичну пријаву Основном државном тужилаштву у Херцег Новом против, према нашим незваничним сазнањима, Зорице Вулетић (44) из Херцег Новог због сумње да је извршила кривично дјело злоупотреба положаја у привредном пословању у продуженом трајању.

- З.В. је као запослена у филијали једне банке на радном мјесту „комерцијалиста В“, како се сумња, у намјери да себи или другом прибави противправну имовинску корист, у периоду од 2018. године до краја 2020. године, злоупотребом положаја и повјерених средстава на раду, са А – Виста (трансакциони рачун) клијента банке, реализовала већи број трансакција подизања новца, те је на тај начин неовлашћено подигла новац у укупном износу од 214.050 еура, а који новац је присвојила- речено је из полиције.

Утврђено је да је пријављена прекорачењем граница свог положаја и злоупотребом повјерења у погледу располагања туђом имовином која јој је повјерена на радном мјесту наведени новчани износ противправно присвојила на начин што је без захтјева, знања и присуства клијента реализовала исплатне налоге на име клијента - држављанина Француске, на којима се као иницијатор исплатног налога пријављена потписивала именом клијента, односно фалсификовала његов потпис.

- Даљим спровођењем извиђајног поступка полиција је дошла до сумње да је З.В. на исти начин злоупотребом свог положаја и повјерених средстава на раду, без захтјева, знања и присуства клијената реализовала исплатне налоге на име још два клијента поменуте банке и то са девизног рачуна једног клијента у периоду од 27. јануара до 5. фебруара 2021. године у износу од 3.150 еура, као и са „штедног рачуна“ другог клијента 31. јула 2021. године новац у износу 11.800 еура. Такође је утврђено да су наведене трансакције у укупном износу од 229.300 еура спроведене кроз информациони систем банке употребом приступне шифре којом је била задужена и коју је искључиво користила и могла користити З.В.- појашњено је из полиције.

С обзиром на то да је ова банка клијентима издала гаранције за средства на рачунима и да је доставила доказе да су извршени поврати средстава на рачунима горе наведених клијената, З.В. је на описани начин нанијела штету поменутој банци у укупном износу од 229.300 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:34