/ - CFB, RADONJIć
01/12/2022 u 22:07 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radonjić: Spasojeviću i njegovoj porodici dodijele policijsku zaštitu

On ističe da je Predrag Spasojević jgodinama prepoznat kao sindikalni akitvista sa izuzetnim rezultatima u oblasti borbe za radnička prava..

Crnogorski bezbjednosni forum, kao strukovno udruženje proesionalaca iz oblasti bezbjednosti i sigurnosti, najoštrije osuđujemo napad na kuću načelnika Istražnog zatvora UIKS-a Predraga Spasojevića, poručio je izvršni direktor CBF-a  Mitar Radonjić.

Bačena bomba u blizini ograde kuće načelnika Istražnog zatvora

- I od nadležnog Odeljenja bezbjednosti Danilovgrad zahtijevamo da u najkraćem roku pronađu počinioce bombaškog napada a da Spasojeviću i njegovoj porodici dodijele policijsku zaštitu do kraja postupka i svih provjera bezbjednosti. Ovaj, još jedan u nizu napada na imovinu službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija samo pokazuje kolika je zapravo nemoć države da zaštiti one koji trebaju da sprovode Zakon i da zapravo štite građane i garantuju bezbjednost društvu- navodi  Radonjić.

On ističe da je Predrag Spasojević godinama prepoznat kao sindikalni akitvista sa izuzetnim rezultatima u oblasti borbe za radnička prava..

-Jedan vrstan profesionalac i pravnik a u poslednje vrijeme načelnik najkritičnijeg dijela Uprave za izvršenje krivičnih sankcija pod čijim je rukovodstvom ovaj dio zatvora postao mjesto gdje se Zakon sprovodi decidno i gdje se u poslednje vrijeme ne može unijeti ni najmanja nedozvoljena supstanca niti predmet i po mom mišljenju u tom dijelu i treba tražiti razlog bacanja eksplozivne naprave na kuću Spasojevića. Ponavljam, ovo je samo još jedan u nizu napada na službenike Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i država mora pokazati odlučnost ali i hrabrost da stane na put onima koji su se drznuli da bace eksplozivnu napravu na kuću nekoga ko rukovodi najtežim sektorom u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija jer u suprotnom - država će pokazati da je upotpunosti poklekla pred kriminalnim aktivnostima- zaključuje u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 10:27