Ранко Кривокапић / Ранко Кривокапић - Портал Дан
16/09/2021 u 16:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ранко Кривокапић саслушан у ЦБ Котор поводом инцидента на Цетињу

СДП је већ упознала међунардне партнере и институције са активностима УП

Дугогодишњи предсједник Скупштине и Парламентарне Скупштне ОЕБС Ранко Кривокапић дао је данас изјаву у которском Центру безбједности поводом наводног "непоступања по наредби" у вези дешавања на Дворском тргу на Цетињу 5. септембра.

Кривокапић је изјаву дао у пратњи Милоша Вукчевића из адвокатског тима СДП формираног за подршку жртвама полицијске интервенције на Цетињу.

 - Умјесто да УП и Тужилаштво истраже наводе Савјета за контролу рада полиције у вези полицијског напада сузавцем, шок бомбама, гуменим мецима и пендрецима на мирне грађане који су им аплаудирали, они позивају чак и оне који су у тој бруталној интервенцији повријеђени, попут Кривокапића, да "дају изјаву или ће бити приведени".  Виктимизација оштећених грађана неће проћи, као што нијесу прошле ни лажи из Владе и кабинета премијера Кривокапића о молотовљевом коктелу који је бачен на полицију или РТЦГ да се "на полицију пуца из ватреног оружја" - навели су из СДП-а.

СДП је већ упознала међунардне партнере и институције са активностима УП које за циљ имају застрашивање грађана, али и представника опозиције.

 - Уколико се са сличном репресијом настави бићемо принуђени да користимо сва институционална, али и ванинституционална средства како би одбранили дигнитет и слободу. А налогодавцима, сакривеним у удобним фотељама, желимо да поручимо да нас нијесу заплашили ни много већи, јачи и озбиљнији од њих, па неће ни шака полтичких аматера који су се стицајем невјероватних околности нашли на позицији да одлучују о било чему у овој држави - поручују из СДП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:46