Радуловић / -Фото: Дан, Архива
15/02/2022 u 14:37 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ранко Радуловић након три године изашао из затвора са наногицом

Од осталих мјера изречено му је привремено одузимање пасоша и забрана напуштања општине Никшић

Никшићки бизнисмен Ранко Радуловић након више од три године проведене у спушком затвору изашао је из притвора уз контролу електронског надзора.

Радуловић је у просторијама затвора провео нешто дуже него припадници његове криминалне групе Стефан Перовић и Никола Мандић, којима је притвор укинут након три године, јер је морао да одслужи казну због извршења другог кривичног дјела.

Против ове криминалне групе пред Вишим судом у Подгорици у току је кривични поступак и првостепена пресуда није донијета у законском року, па им је притвор морао бити укинут по сили закона.

На предлог СДТ-а окривљенима су приликом укидања притвора одређене мјере надзора међу којима и контрола електронског надзора. Од осталих мјера изречена им је и обавеза повременог jављања Управи никшићке полициjе, привремено одузимање путних исправа – пасоша, забрана напуштања боравишта општине Никшић уз контролу електронским надзором, у коjоj окривљени мораjу боравити док траjе ова мjера и не смиjу се удаљавати ван граница Никшића, осим по позиву суда.

Све припремане ликвидације

Радуловић jе, према наводима тужиоца Стоjанке Радовић, планирао ликвидациjе главног специjалног тужиоца Миливоjа Катнића, његовог сина и браће Вилотиjевић, док су мете Которанина Игора Вукотића, према оптужном акту, били високо позиционирани службеници безбjедносног сектора – Зоран Лазовић, Душко Голубовић, Душко Копривица, његов син и особе из "кавачког клана".

Браjовић се сумњичи за припремање убиства Вjекослава Ламбулића. У оптужници jе разоткривено како су никшићки и шкаљарски клан размjењивали информациjе о особама коjе треба уклонити.

– Уколико окривљени прекрше изречене мjере надзора против њих се може одредити притвор. Мјере ће траjати док за то постоjи потреба, а наjдуже до правоснажности пресуде – пише у рјешењу Апелационог суда који је одбио њихове жалбе на првостепено рјешење.

Према оптужници, Радуловић, Перовић и Мандић су организатори и чланови шеснаесточлане криминалне организациjе који су планирали више ликвидациjа у Црној Гори, међу којима и убиство главног специјалног тужиоца.

Осим Радуловића, на челу три криминалне групе били су Ероген Браjовић и Игор Вукотић.

Они су, како пише у оптужници, планирали више ликвидациjа, а на списку за одстрел биле су и особе из супротстављеног "кавачког клана", али и особе из безбjедносног сектора.

На списку оптужених, осим Радуловића, Браjовића и Вукотића, Мандића и Перовића су и Радош Петрушић, Стефан Радуловић (22), Лука Радуловић (24), Ратко Мартиновић (38), Дарко Вицковић (38), те држављани Босне и Херцеговине Ненад Лубура (52), Радоjе Прерадовић (54) и Миладин Дедовић.

Оптужним актом обухваћен jе и Златко Матановић из Скадра, Которанин Никола Мршић, коjем се на терет ставља да jе био дио криминалне групе.

Истражитељи су на основу свjедочења свjедока сарадника Jадранка Jонског разоткрили дjеловање групе а, према наводима тужилаштва, расвиjетлили су и убиство бившег фудбалера Горана Ленца. Jонски jе до детаља испричао који су све били планови ове криминалне организациjе и коjе су им биле улоге.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 09:56