/ FOTO RTCG
23/07/2022 u 12:31 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rasvijetljeno ubistvo Milića Šakovića

Šaković je u policijskim evidencijama povezivan sa kotorskim "škaljarskim klanom". U posljednje vrijeme, često je boravio u Budvi

Policija i tužilaštvo rasvijetlili su ubistvo Podgoričanina Milića Minje Šakovića, potvrđeno je nezvanično televiziji Crne Gore. Šaković je ubijen ispred zidina Starog grada u Budvi 17. juna, nešto prije ponoći.U Šakovića je tada pucao muškarac, koji je potom pobjegao.

Nakon pucnjave, nastala je pometnja i gužva, napadač je to iskoristio i umakao policajcima koji su se zatekli u blizini mjesta zločina.Mada je ubrzo potom blokiran izlaz iz Starog grada, a policija pokrenula opsežne provjere, ni nakon mjesec dana, a da javnost to zna, pomaka nema.Spekulisalo se da je policija našla tragove koji mogu da istražitelje dovedu do počinioca, ali rezultati izostaju.

Šaković je u policijskim evidencijama povezivan sa kotorskim "škaljarskim klanom". U posljednje vrijeme, često je boravio u Budvi. Osim toga, ime Šakovića pominjalo se u srpskim medijima u okviru istrage o ubistvu vođe navijača "Partizana" Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi. No, srpsko tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nikada ga nijesu zvanično teretili za taj zločin.

Takođe, Šaković je ranjen 8. septembra 2017. godine ispred lokala „Auto Zeta“ u Podgorici. Tada je ubijen njegov prijatelj Ivan Nedović.U policiji su smatrali da je Nedović bio slučajna žrtva, a da je ključna meta bio Šaković.

Početkom prošle godine, policija je uhapsila više lica, tvrdeći da su planirali atentat na Šakovića i da je time time spriječena njegova likvidacija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 09:23