/ фото архива Дан - Горан Родић
08/04/2022 u 16:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Родић: Пет година неоснованог прогона у циљу наше дискредитације

Није први такав случај у црногорском правосуђу, али би нам сатисфакција за претрпљено заиста била да то буде и посљедњи примје, наводи се у саопштењу

Адвокатска канцеларија Родић саопштила је да је данас примила пресуду Вишег суда у Подгорици, којом је одбијена као неоснована жалба тужиоца и потврђена пресуда Основног суда у Подгорици, којом су Горан Родић, Синиша Газивода и Марија Радуловић ослобођени од оптужбе за кривично дјело превара у покушају. 

- Послије пет година од покретања овог кривичног поступка, суд је ослобађајућом пресудом потврдио и наше јавно изјашњење из 2017 године, да у свом послу нисмо ништа незаконито радили, те да је тадашња медијска промоција лажних оптужби служила само за нашу дискредитацију због рада на другим предметима који су у то вријеме привлачили велику пажњу јавности. У међувремену смо покренули шест поступака против Државе због незаконитог поступања и кршења људских права од стране њених органа у овом кривичном поступку, и добили шест пресуда у нашу корист, од којих су двије пресуде већ правоснажне. Исто очекујемо и за остале пресуде.  Пет година неоснованог прогона у циљу наше дискредитације, није први такав случај у црногорском правосуђу, али би нам сатисфакција за претрпљено заиста била да то буде и посљедњи примјер. Коначно, увођење одговорности за незаконита поступања у правосуђу, било би гаранција да се више не понављају овакви и слични случајеви- наводи се у саопштењу које потписују Горан Родић,  Марија Радуловић и Синиша Газивода.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 20:40