Фото: Вечерње Новости / -Фото: Вечерње Новости
19/10/2021 u 06:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Родитељи Хоџића огорчени на власт: Скривају податке о нашем сину

Породица не крије огорчење и на поступање специјалног тужиоца Саше Чађеновића

Родитељи убијеног Дамира Хоџића одлучни су у томе да докажу да су безбједносне службе Црне Горе учествовале у злочину над њиховим сином.

У прилог својим тврдњама изнели су податак да су им грађани више него припадници полиције помогли да сазнају истину о томе куда се упутио њихов син, пишу Вечерње Новости. 

Одмах након нестанка Хоџића и његовог зета Адиса Спахића, њихове породице и пријатељи кренули су у потрагу за двојицом Барана, а снимци са надзорних камера одвели су их до Спужа, где им се губи сваки траг.

Породица Хоџић тврди да су инспектори Сектора за борбу против организованог криминала седам дана након нестанка запријетили да ће их ухапсити ако наставе потрагу за сином и зетом.

- Дозволили су нам да прегледамо снимке, тако смо и видјели да је њихов аутомобил стигао до Спужа. Све то одмах смо дали полицији, али седмог дана од нестанка, специјални тим нас је искључио из потраге речима да чинимо кривично дјело и да ће нас привести - рекла је Хоџићева мајка Сабахета.

Она је додала да им је син, пре него што је отишао на састанак са ког се није вратио, показао фотографију пасоша осумњиченог Рада Живковића.

Осим на полицију, породица Хоџић не крије огорчење и на поступање специјалног тужиоца Саше Чађеновића, који им је рекао да је Дамир мртав тек након што су то објавили медији у Србији.

- Kада смо се први пут видели са тужиоцем Чађеновићем, рекао нам је да је Дамира убио Вељко Беливук, 14. октобра 2020, из ватреног оружја, у аутомобилу и да за то постоји мноштво доказа. Нисмо добили ниједан - рекала је Сабахета.

На крају, она поставља питање због чега крију доказе од породице и ко ће да одговара од државних органа јер је, по мишљењу породице, власт учествовала у злочину над њеним сином.

- Kо ће да одговара зато што је Вељко Беливук пуштен да се слободно креће Црном Гором, да иде на бабине или славу, којој је, јавна је тајна, присуствовао неко из врха полиције - питају се родитељи убијеног Хоџића.

Хоџић, који је наводно био близак "шкаљарском клану", и његов зет Адис Спахић, који није имао криминални досије, нестали су 14. октобра 2020. године.

Специјално државно тужилаштво Црне Горе недавно је саопштило да су Хоџић и Спахић убијени у кући у Стањевића рупи, надомак Спужа, оптуживши за те ликвидације Београђане Вељка Беливука, Марка Миљковића, Небојшу Јанковића и Ратка Живковића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:49