ŠARANOVIĆ U SELU SOKOLAC / - ŠARANOVIĆ U SELU SOKOLAC
26/10/2024 u 17:31 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Šaranović: Osumnjičeni se lažno predstavljao i prije ubistva boravio kod žrtava

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović je kazao da je prema prvim informacijama, osumnjičeni nekoliko sati prije izvršenja krivičnog djela boravio u domaćinstvu stradalih, vjerovatno predstavljajući se lažno, dodajući da je policija intezivno tragala za ovim licem.

On je u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje lično ime izrazio najdublje žaljenje zbog tragičnog događaja u Bijelom Polju.

- Uvjerio sam se na terenu da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije preduzimaju sve potrebne mjere kako bi locirali i lišili slobode osumnjičenog, a operativni podaci upućuju na to da je mogući izvršilac ovog teškog krivičnog djela A.B. iz Bijelog Polja - kazao je u saopštenju.

Dodao je da su u potragu za izvršiocem krivičnog djela i pretragu terena stavljeni su na raspolaganje svi raspoloživi kapaciteti Uprave policije – službenici RC bezbjednosti „Sjever“, Protivterorističke jedinice, Posebne jedinice policije, Sektora za borbu protiv kriminala, Sektora granične policije, Sektora policije opšte nadležnosti, Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja, službeni psi i helikopterska jedinica MUP-a i Vojske Crne Gore, dronovi i uređaji za osmatranje i izviđanje.

U najkraćem roku, kako je kazao, očekuje se i podrška specijalnih timova Vojske Crne Gore, čime će se potraga dodatno ubrzati.  

- Svjesni smo uznemirenosti i zabrinutosti građana, posebno onih koji žive u području Bijelog Polja i okoline, razumijemo njihov strah,  ali i želimo da ih uvjerimo da je svaki naš napor usmjeren na to da što prije osiguramo sigurnost svakog pojedinca i pronađemo počinioca ovog teškog djela - naveo je Šaranović.

Dodaje da je većina objekata u okolnim selima pod kontrolom policije.

- S obzirom na ozbiljnost situacije preduzimaju se sve neophodne mjere kako bismo garantovali sigurnost građanima - većina objekata u okolnim selima je pod kontrolom policije, a lokalno stanovništvo je obaviješteno o potrebnim mjerama opreza - kazao je Šaranović.

(FOTO) Opsežna potraga za dvostrukim ubicom i dalje u toku: Svi raspoloživi kapaciteti policije na terenu

Poštujemo interes javnosti da zna, ali molimo sve na objektivno i tačno informisanje, kako se ne bi stvarala dodatna uznemirenost javnosti, poručuje.

Apelujemo na građane da ostanu smireni i da sve informacije koje bi mogle pomoći u lociranju počinioca prijave Upravi policije putem telefona za hitne slučajeve (122), zaključuje se u saopštenju.

Šaranović stigao u selo Sokolac

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. oktobar 2024 17:35