/ илустрација фото: УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ
15/05/2021 u 14:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савјет за грађанску контролу: Селективно поступање полиције неприхватљиво

Из Савјета за грађанску контролу рада полиције су казали да је испољени приступ Управе полиције забрињавајући

Pолицијски службеници селективно су поступили према два различита јавна окупљања, која су одржана у сриједу у Подгорици и Никшићу, оцијенили су из Савјета за грађанску контролу рада полиције. Из Савјета су саопштили да су по сопственој иницијативи размотрили поступање полиције током тих јавних окупљања. Они су казали да подржавају Управу полиције и све њене припаднике у свим легитимним и законитим активностима, који доприносе владавини права, досљедној примјени закона и заштити здравља становништва, кроз поштовање прописаних мјера, у свакој ситуацији и без изузетка.

- Међутим, Савјет за грађанску контролу рада полиције је са посебном забринутошћу регистровао селективно поступање полицијских службеника у односу на два различита јавна окупљања, одржана истог дана, у Подгорици и Никшићу- саопштено jе из Савjета.

Наводи се да су службеници Управе полиције, са правом, прекинули окупљање неколико десетина грађана који су у Подгорици изразили подршку грађанима Палестине и позвали на спрјечавање цивилних жртава.

- Док су, истог дана, толерисали неупоредиво масовније окупљање током поворке православних вјерника на челу са свештенством Српске православне цркве и политичарима, поводом празника Светог Василија Острошког- рекли су из Савјета.

Из Савјета су казали да је испољени приступ Управе полиције забрињавајући и неприхватљив, посебно у околностима и даље актуелних и изражених подјела по политичкој, вјерској и националној основи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 16:20