Шок бомба екслодирала поред Ранка Кривокапића / - Принтскрин
08/09/2021 u 14:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савјет затражио податке о полицајцу који је повриједио Кривокапића

- Немамо дилему да је поменути полицајац препознао бившег предсједника Скупштине и да му је намјера била да га трајно онеспособи - каже се у пријави.

Савјет за грађанску контролу рада полиције затражио је да директор Управе полиције Зоран Брђанин саопшти име и презиме полицијског службеника који је, према пријави Социјалдемократске партије, шок бомбом повриједио њеног почасног предсједника Ранка Кривокапића на Цетињу 5. септембра.

“Захтијевано је и писано изјашњење конкретног полицијског службеника поводом навода Кривокапића, који су и јавно објављени, заједно са снимцима и фотографијама, да га је намјерно гађао и погодио шок бомбом”, казали су из Савјета.

Савјет је, како је саопштено, затражио податке о досадашњем професионалном искуству и ангажману тог полицијског службеника.

Из Савјета су подсјетили да је у пријави СДП-а наведено да се, током протеста на Цетињу, појавио полицајац који је у руци држао мегафон.

У пријави се оцјењује да је очигледно да се радило о командиру кордона који је стајао на Тргу Краља Николе.

“Подигао је и нешто рекао у тај мини мегафон из којег се ништа није чуло. Одмах по том чину, полицајац је извукао осигурач из шок бомбе, и гађао Кривокапића, који је задобио лакше тјелесне повреде”, пише у пријави.

Наводи се да је јасно прописано да се та експлозивна средства бацају на земљу, а не на главу и тијело појединца.

„Немамо дилему да је поменути полицајац препознао бившег предсједника Скупштине и да му је намјера била да га трајно онеспособи. Познато је да употребом шок бомбе према глави мете, могу наступити и смртне посиједице“, каже се у пријави.

СДП је позвао Савјет да утврди идентитет командира који је у том временском периоду руководио полицијском поврјеђивању почасног предсједника СДП-а, прекорачењу овлашћења и употреби прекомјерне силе.

“У супротном, то ће се сматрати актом терора власти према свом деценијском политичком противнику, односно акту који је био политички мотивисан”, наводи се у пријави.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:42