/ - FOTO: UPRAVA POLICIJE CRNE GORE
25/07/2024 u 17:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Šćepanović: Na graničnoj liniji između Crne Gore i Albanije zaplijenjene tri plantaže marihuane

Lazar Šćepanović, vd pomoćnika direktora Sektora za borbu protiv kriminala, na današnjoj konferenciji kazao je da su na graničnoj liniji između Crne Gore i Albanije zaplijenjene tri plantaže marihuane.

- Službenici više organizacionih jedinica Uprave policije - Sektor za borbu protiv kriminala (Odsjek za borbu protiv droga), Sektor granične policije i Sektor policije posebne namjene - specijalne jedinice, su u saradniji sa sluzbenicima istih organizacionih jedinica policije Republike Albanije realizovali zajedničku aktivnost usmjerenu na sprječavanje krijumčarenja i distribucije narkotika - kazao je danas Šćepanović.

On je dodao da u okviru navedenih aktivnosti, dana 25.07.2024. godine, u mjestu Grece na samoj graničnoj liniji između Crne Gore i Albanije, na teritoriji Albanije zaplijenjene su tri plantaže biljne materije za koju se pretpostavlja da je riječ o marihuani u količini od 11.350 stabljika.

Uhapšen albanski državljanin: Blizu Božaja na plantažama gajio marihuanu

image
- FOTO: UPRAVA POLICIJE CRNE GORE

- Naglašavam da su aktivnosti na navedenom lokalitetu i dalje u toku, tako da će se konačan broj stabljika znati u kasnijim satima. Ono sto sada mozemo saopštiti jeste da je na licu mjesta uhapšeno jedno lice - drzavljanin Albanije, kod koga su pronađena i dva komada vatrenog oruzja u ilegalnom posjedu, a koji je bio angazovan na poslovima obezbjeđenja zasada.Ova aktivnosti je realiozovana u sklopu suprostavljanja identifikovanim bezbjednosnim izazovima koji su uzrokovani djelovanjem struktura teskog i organizovanog kriminala, u jednoj od oblasti koje su utvrđene kao nacionalni prioriteti - borba protiv krijumčarenja i distribucije narkotika. Ujedno je i pokazetelj veoma dobre komunikacije, koordinacije i saradnje policijskih sluzbi zemalja regiona, odnosno policijskih sluzbi Crne Gore i Albanije, sto ce svakako posluziti i kao model nadogradnje i unapređenja naše saradnje, naročito kada je riječ o suzbijanju aktivnosti prekograničnog krijumčarenja i drugih nedozvoljenih aktivnosti u samom graničnom pojasu i podizanju nivoa granične bezbjednosti i međusobne zaštite graničnog pojasa - zaključio je Šćepanović.

 Edmond Sula, načelnik skadarske policije, kazao je da je okončana jzajednička policijska operacija pod nazivom „Bješket“ između Republike Albanije i Crne Gore u kojoj su učestvovali pripadnici Uprave policije Crne Gore i Skadarska policija, u saradnji sa nacionalnim bezbjednosnim snagama i Specijalnom jedinicom,,RENEA“.

- Prilikom akcije je uništeno 11.358 stabljika biljne materije cannabis sativa uzgajanih na 3 parcele, i izvršeno hapšenje osumnjičenog za uzgoj ovih biljaka, albanskog državljanina M.G.(28), iz Skadra. Tokom akcije je pronađeno i kao materijalni dokaz oduzeta dva komada vatrenog oružja, sa municijom bez dozvole. Za uspješan završetak ove akcije, u ime Državne policije, želim da se zahvalim kolegama iz Uprave policije Crne Gore, na korektnoj i profesionalnoj saradnji sa službama albanske policije. Ovaj model saradnje još jednom pokazuje veoma dobre odnose između dvije policije, kao i povjerenje u razmjenu informacija u borbi protiv kriminala - zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 05:41