PRES KONFERANCIJA UPRAVE POLICIJE / - FOTO: ŽELJKA BOJANIĆ
27/09/2024 u 11:20 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(FOTO) Šćepanović nije želio da odgovori da li je u Budvi pripremano ubistvo: Pomno pratimo kriminalne grupe, procesuirano 12 lica

Uprava policije Crne Gore postigla je značajne progresivne rezultate. Uhapšeno je i procesuirano 12 lica zbog 18 krivičnih djela. To je na pres konferenciji rekao v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović.

- Moram da poručim kriminalnim grupama da pomno pratimo njihovo kretanje i da će svi biti na udaru policije - poručio je Šćepanović.

Saopštio je i podsjetio da je policija došla do saznanja, između ostalog, da se na teritoriji Budve nalaze dva lica za koja se sumnja da pripremaju izvršenja krivičnih djela. 

- Budvanska policija je na osnovu obavještajnog rada spriječila izvršenje teškog krivičnog djela. Uhapšen je Kršić Milan - kazao je Ščepanović.

Na pitanje portala Dan da li je time spriječeno izvršenje teškog krivičnog djela/ubistvo odgovorio je novinaru da ne treba targetirati nikog. Novinar portala Dan je pokušao da dobije odgovor na pitanje i obratio se Šćepanoviću navodeći da ne targetira nikog već da postavlja pitanje. 

Takođe i na pitanja drugih novinara vezano za događaj iz Budve i škaljarski i kavački klan, Šćepanović je nakon pitanja kazao novinarima da ne targetiraju. 

Akcija u Budvi: Procesuirana jedna osoba, spriječeno izvršenje teških krivičnih djela?

Tokom konferecije Šćepanović je kazao i da je uhapšen član kriminalne grupe koji je bio na Interpolovoj potjernici. Istakao je i da su i jutros nastavljene aktivnosti policije u cilju borbe protiv organizovanog kriminala.

Šćepanović je podsjetio i na to da je juče uhapšeno 10 lica i procesuirno njih 12 za 18 krivičnih djela. 

-Juče je uhapšeno jedno lice osumnjičeno za primanje mita i službenici iz sektora za borbu protiv ekonomskog kriminaliteta su procesuirali još tri lica, kazao je Šćepanović.

On je dodao da je jučerašnjim aktivnostima zaplijenjeno osam komada oružja, 250 komada municije kao i 70.000 eura gotovog novca.

-U Beranama je uhapšen rukovodilac u Upravi za gazdovanje šumama i on je uhapšen na radnom mjestu. Procesuiran je i Č.M iz Berana zbog uzimanja mita, rekao je Šćepanović.

Podsjetio je i na jučerašnje hapšenje vezano za lice kod kojeg su pronađene lične karte i pasoši. Kazao je  da je "definitivno došlo do krivičnog djela povreda izbornog prava".

-Privedeno je jedno lice, pronađena su 23 lična dokumenta. Još uvijek se prikupljaju obavještenja u vezi sa aktivnostima pritvorenog lica. Ne mogu da kažem za koju partiju je on to radio, za sada nemamo više informacija - dodao je on.

Istakao je da su snažnu podršku Sektoru za borbu kriminala pružili pripadnici specijalne jedinice policije/ policije posebne namjene.

Na konferenciji  je bio prisutan v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović, v.d. pomoćnika direktora za Sektor policije posebne namjene Miloš Rakonjac, rukovoditeljka Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga Maja Pavićević, i Ervin Pljakić šef grupe za suzbijanje korupcije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 11:28