/ фото илустрација: Управа полиције
26/08/2021 u 18:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДТ: Борета и Бојовић издали седам дозвола за оружје особама блиских клану

Према доступним подацима лица М.Љ., О.К. и Г.С се воде као безбједоносно интересантна лица која су повезана са криминалним организацијама, истакао је Чађеновић

Специјално државно тужилаштво је 25. августа покренуло кривични поступак против јавног функционера - руководиоца – шефа Филијале за грађанска стања и личне исправе у Будви, Горана Борете и Бориса Боjовића, службеника Филијале за грађанска стања и личне исправе Будва запосленог на пословима издавања Одобрења за набавку оружја.

Како је данас саопштио специјални тужилац Саша Чађеновић, постоји основан сумње да су извршили продужено кривична дјела злоупотреба службеног положаја.

- Тако што су што од 01.10.2020. до 02.07.2021.године издали укупно седам одобрења за набавку оружја и издали исто толико дозвола за држање и ношење оружја лицима која не испуњавају опште услове за набавку и посједовање ватреног оружја. Предметна одобрења и дозволе издате су лицима М.Љ (Марко Љубиша Кан). О.К., Г.С. (Горан Словинић).а која лица су правоснажно осуђивана за извршење кривичних дјела са елементима насиља и којима се сходно чл.13 Закона о оружју не може издати одобрење за набавку оружја- навео је Чађеновић.

Означена лица су добијала одобрења и дозволе, а да претходно службеници Филијале МУП-а у Будви, иако су знали, нијесу тражили или нијесу чекали достављање података о њиховој ранијој осуђиваности, већ су дозволе и одобрења издавали мимо прописане процедуре.

- Према доступним подацима лица М.Љ., О.К. и Г.С се воде као безбједоносно интересантна лица која суповезана са криминалним организацијама- истакао је Чађеновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 16:20