Једна од пословница ЦКБ
21/02/2022 u 08:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДТ истражује милионску пљачку у ЦКБ-у, пријава против двоје запослених

Услед контроле, констатовали смо да је дошло до угрожавања интереса за приближно 200 наших клијената, казали су из Црногорске комерцијалне банке

Управа Црногорске комерцијалне банке (ЦКБ) поднијела је кривичну пријаву против двоје запослених Управи полиције и Специјалном државном тужилаштву због наводне пљачке.

Како се наводи у пријави, Управа банке сумња да су двоје запослених у дужем временском периоду, злоупотребом службеног положаја у привредном пословању, присвојили 14 милиона еура које су “скинули” са рачуна око 200 клијената.

- Као резултат раније свеобухватне контроле пословања, уочили смо могућу злоупотребу службеног положаја у привредном пословању од стране дијела запослених. Услед контроле, констатовали смо да је дошло до угрожавања интереса за приближно 200 наших клијената - казали су из Црногорске комерцијалне банке.

Како су истакли, започели су и настављају да лично контактирају све клијенте којима су угрожени интереси, информишући их о утврђеним чињеницама. Свака утврђена штета причињена клијентима биће у потпуности надокнађена.

- О наведеним сазнањима, наша банка је обавијестила надлежне институције са којима интензивно сарађујемо. Током викенда смо Управи полиције и Специјалном државном тужилаштву поднијели додатне кривичне пријаве због могуће злоупотребе службеног положаја у привредном пословању - наводе из ЦКБ.

Из банке су навели да ће као чланица ОТП групе и највећа банка на црногорском тржишту искористити све неопходне ресурсе да тренутну ситуацију разријеше у најбољем интересу клијената.

Случај је задужио замјеник специјалног државног тужиоца Саша Чађеновић, који је формирао предмет. Очекује се да тужилац крене са саслушањима осумњичених службеника банке и провјером документације и система.

Из ЦКБ саопштили су синоћ да су контролом пословања уочили могућу злоупотребу службеног положаја од стране дијела запослених, којом је дошло до угрожавања интереса скоро 200 клијената.

У саопштењу је наглашено да ће “свака утврђена штета причињена клијентима бити у потпуности надокнађена”.

Навели су да су о наведеним сазнањима обавијестили надлежне институције са којима интензивно сарађују.

Милионска пљачка унутар система банке уочена је након што је клијент уочио неправилности, након чега се кренуло у провјере.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 16:13