/ FOTO: NENAD MANDIĆ
20/01/2023 u 14:38 h
Bojana Božović, Žana BojanićBojana Božović, Žana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SDT optužilo Zvicera, Kašćelana, Mujovića i ekipu da su planirali ubistvo Vukotića u pritvoru

Procesuirani su Radoje Zvicer, Milan Vujotić, Slobodan Kašćelan, Dragan Knežević, Goran Vukčević, Igor Terzić, Stefan Kraljević, Danilo Bakić, Radovan Mujović, Filip Knežević, Ratko Žvković i Lukač Vladan

Specijalno državno tužilaštvo je predalo Višem sudu optužnicu protiv 18 okrivljenih: R.Z., M.V., S.K., D.K., G.V., I.T., S.K., D.B., R.M., V.L., F.K., R.Ž., M.K., M.J., M.Č., V.V., D.R., i S.J. za stvaranje kriminalne organizacije, protiv okrivljenih R.Z. i M.V., za teško ubistvo putem podstrekavanja i protiv okrivljenog M.K., za nedozvoljeno državnje oružja i eksplozivnih materija.

Podsjećanja radi, crnogorska policija uhapsila je, 28. jula 2022. godine, u Budvi, zatvorskog službenik Vladan Lučić. On se, prema nezvaničnim informacijama, sumnjiči da je odavao informacije "kavačkom klanu".  Kako saznajemo nezvanično, procesuirani su Radoje Zvicer, Milan Vujotić, Slobodan Kašćelan, Dragan Knežević, Goran Vukčević, Igor Terzić, Stefan Kraljević, Danilo Bakić, Radovan Mujović, Filip Knežević, Ratko Žvković i Lukač Vladan.

Akcija UIKS: Zvicer, Kašćelan, Mujović i ekipa sa zatvorskim policajcem planirali ubistvo Vukotića

- U izviđaju i istrazi su prikupljeni dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su okrivljeni R.Z i M.V., u Crnoj Gori i na treritoriji drugih država Evrope, u 2020.godini, organizovali kriminalnu organizaciju, čiji su članovi postali ostali okrivljeni i druga nepoznata lica, između ostalog i sa ciljem vršenja krivičnih djela teško ubistvo u odnosu na opštećenog J.V., za vrijeme njegovog boravka u pritvoru, u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, i oštećenog J.J., u Kotoru, iz bezobzirne osvete i drugih niskih pobuda, i na svirep i podmukao način, te podstrekavali druge članove kriminalne organizacije i preduzimali druge radnje u tom cilju.

U optužnici je predloženo da se okrivljenima V.L., I.T., M.K., M.Č., M.J i D.R., produži pritvor, a da se okrivljenima R.Z., M.V., D.K., D.B., S.K., F.K., R.Ž. i S.J., sudi u odsustvu, dok su ostali okrivljeni dostupni organima krivičnog postupka, jer se nalaze na izdržavanju kazne- saopštio je  portparol SDT-a i državni tužilac Vukas Radonjić.

Podsjećanja radi, akciju hapšenja su realizovali pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala. On je, prema nezvaničnim informacijama, navodno trebao da učestvuje u planiranju likvidacije vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića.

- Službenici Uprave policije sproveli su juče akciju „UIKS“ i procesuirali Specijalnom državnom tužilaštvu 12 lica koja se sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije, od kojih se dva lica sumnjiče za krivično djelo teško ubistvo putem podstrekavanja. Naime, krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije podnijeta je protiv R.Z., M.V., S.K., D.K., G.V., I.T., S.K., D.B., R.M., F.K., R.Ž. i V.L., dok se R.Z. i M.V. sumnjiče i za krivično djelo teško ubistvo putem podstrekavanja. V.L., službenik UIKS-a, je lišen slobode, sedam osumnjičenih je trenutno nedostupno nadležnim organima, dok se četiri osumnjičena lica nalaze u UIKS-u na izdržavanju kazni zatvora zbog drugih krivičnih djela. Sumnja se da su R.Z. i M.V. tokom 2020. godine formirali kriminalnu organizaciju sa ciljem izvršenja najtežih krivičnih djela protiv života i tijela, a čiji članovi su postali ostala osumnjičena lica, te su u cilju realizacije kriminalnog plana R.Z. i M.V. podstrekavali druge članove kriminalne organizacije na izvršenje teškog krivičnog djela protiv života i tijela na štetu lica jedne suprotstavljene kriminalne organizacije. Sumnja se takođe, da je V.L., službenik UIKS-a za zadatak imao pružanje logističke podrške prilikom izvršenja krivičnog djela- rečeno je ranije iz policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:53