Улустрација, портал Дан
09/09/2021 u 13:21 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДТ подигло оптужницу против кавчана: Планирали ликвидацију Шаковића, на њега мотрили из оближњег стана

Такође, против означених лица оптужница је подигнута и због три кривична дјела недозвољено држање оружја и експлозивних материја-наводе из Специјалног државног тужилаштва

Специјално државно тужилаштво подигло је оптужницу поритв групе која се сумњичи за припремање ликвидације Милић Миње Шаковића, сазнаје портал Дан. Ова група доводи се у везу са кавачким кланом.

-Специјално државно тужилаштво доставило је 09.09.2021.године, Вишем суду у Подгорици ради контроле и потврђивања оптужницу подигнуту против  Т.Ј., М.М., М.Ј., В.А., С.С., Л.З. и М.М. због кривичног дјела стварање криминалне организације. Истом оптужницом окривљеним Т.Ј. и М.Н. стављено је на терет да су као саизвршиоци извршили кривично дјело убиство у покушају, а окривљеним М.Ј. и Л.З. кривично дјело убиство у покушају извршено путем помагања. Такође, против означених лица оптужница је подигнута и због три кривична дјела недозвољено држање оружја и експлозивних материја-наводе из Специјалног државног тужилаштва.

Полиција је почетком марта ухапсила Подгоричане Александра Вељовића (30) и Јована Мирановића (41), Београђанина Николу Мирића (35), Јована Тркуљу (35) из Обреновца и Подгоричанин Саша Станишић. Међу осумњиченима је и Зоран Лекић.

У склопу ове истраге полиција трага за још неколико особа.

Према наводима истраге, они су планирали да из једног стана из снајпера убију Шаковића кад изађе у двориште своје куће у Загоричу. И страга даље наводи да су након тога планира бјекство на начин што би их на периферији чекао мотор којим су требали да побјегну до комбија. У комби су планирали да убаце мотор и тако прикрију трагове. Даље се наводи да је неколико безбједносно интересантних особа у критичном периоду из Србије ушло у нашу земљу.

Након тога полицја је открила штек станове које су користили осумњичени, заплијенили аутомобиле које су користили у припремању злочина, мотор којим су убице требале да побјегну, оружје, муницију, криптоване телефоне, фалсификована документа, новац и бензин којим су планирали да униште доказе...

Пронађена је и снајперска војна пушку, оптички нишан високе резолуције и муницију у специјално направљеном бункер испод патосница комби возила које је имало кључну улогу у извршењу овог злочина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:52