/ Фото: Портал Дана
26/08/2021 u 12:32 h
Жељка Бојанић, Жана БојанићЖељка Бојанић, Жана Бојанић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО / ФОТО) СДТ приказао фотографије убиства из Спужа које је Беливук слао кавчанима

Специјално тужилаштво је извршило претресе на више мјеста као и претраге терена ради проналажења посмртних остатака Х.Д. и С.А., те су прикупљени докази предмет вјештачења

Специјално државно тужилаштво представило је на конференцији за медије фотографије које су међу собом размјењивали Вељко Беливук и Марко Миљковић са осталим члановима кавачког клана. На фотографијама се види беживотно тијело жртве коју су убили у једној кући у Спужу.

Подсјећамо, Специјално државно тужилаштво Црне Горе покренуло је поступак против више особа због вишеструког убиства. Оптужницом су обухваћени Вељко Беливук и Марко Миљковић. 

image

фото: сдт

-фото: сдт
Kривична пријава поднијета је против четири лица (Б.В., М.М., Ј.Н. и Ж.Р.) због основане сумње да су у другој половини 2020 године, на територији Црне Горе, Б.В. и НН лице формирали криминалну организацију, која за циљ има вршење кривичних дјела за која се по закону може изрећи казна затвора у трајању од 4 године или тежа казна, ради стицања незаконите добити и моћи. Оптужен је и Р. Живковић. Предмет истраге је убиство Дамира Хоџића и Адиса Спахића.

- Постоји основана сумња да је окр. Б.В са још једним Н.Н лицем формирао крим.организацију и да су чланови те крим.орган. до границе основане сумње а према прикупљеним доказима били М.М, Ј.Н и Ж.Р, сви држављани Р.Србије, па су се у њиховим радњама до границе основане сумње стекла битна обијежја бића крив.дјела стварање криминалне организације из чл.401а КЗ ЦГ.

image

фото: сдт

-фото: сдт

Према доказима који су прибављени у вези са комуникацијама између окривљених путем криптованих мобилних телефона које су осумњичени користили ова криминална организација је формирана ради вршења неодређеног броја кривичних дјела убиство и тешко убиство а ради стицања незаконите добити и моћи, те се према прибављеним комуникацијама јасно утврђује да су се окривљени претходно договарали о извршењу појединих кривичних дјела на територији Црне Горе, да би дана 14.10.2020.године у Даниловграду, окривљени Б.В, М.М и Ј.Н по претходном договору и заједно, лишили живота више лица - оштећене Х.Д и С.А, у чему им је са умишљајем помогао окривљени Ж.Р., који је на преваран начин и уз употребу криптованих мобилних телефона и апликације “Скy” намамио оштећене Х.Д. и С.А. на мјесто гдје су их чекали окривљени Б.В.; М.М. и Ј.Н. и гдје су лишени живота оком поступка прибављени су докази да Б.В. и М.М. су нелегално ушли у Црну Гору мимо граничних прелаза, и без дозволе државних органа Црне Горе, те су се на исти начин и вратили у Р.Србију након извршеног кривичног дјела- речено је из Специјалног државног тужилапштва.

image

фото: сдт

-фото: сдт

Специјално државно тужилаштво је у циљу прикупљања материјалних доказала извршило претресе на више мјеста као и претраге терена ради проналажења посмртних остатака Х.Д. и С.А., те су прикупљени докази предмет вјештачења. Из комуникација криптованих мобилних телефона јасно и неспорно је утврђено да су оштећени Х.Д. и С.А. лишени живота, јер комуникације су експлицитне у том дијелу и то кроз чињеницу да су окривљени према НН организатору слали како сликовне тако и гласовне поруке, па је тако дана 14.10.2020.године Б.В., НН организатору послао фотографије, као и гласовну поруку из које јасно произилази да је окривљени Б.В. одмах лишио живота Х.Д

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:56