/ Мјесто убиства, фото: Дан
07/06/2021 u 10:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДТ у случају ликвидације Миодрага Крушчића не зна ни гдjе jе предмет ни ко води истрагу

Портпарол Вишег државног тужилаштва Лепа Меденица казала jе да се предмет од jануара мjесеца налази у Специjалном тужилаштву, а из СДТ-а тврде да таj случаj ниjе у њиховоj надлежности, пише "Дан"

И поред више изjава челника црногорске полициjе и тужилаштва да jе истрага о убиству сувласника подгоричког ноћног клуба Бигл Миодрага Мигиjа Крушчића приведена краjу и да jе познат извршилац овог злочина, оптужница у том предмету jош увиjек ниjе подигнута. Ништа необично, имаjући у виду да постоjи велики броj истрага коjе траjу годинама и чиjи исход jе неизвjестан, али jе чудно што су Више тужилаштво и Специjално тужилаштво понудили потпуно различите одговоре на наша питања зашто та истрага ниjе окончана након толико времена и да ли има изгледа да оптужница буде убрзо подигнута.

image
Миги Крушчић, фото: Дан

Портпарол Вишег државног тужилаштва Лепа Меденица казала jе да се предмет од jануара мjесеца налази у Специjалном тужилаштву.

– Предмет коjи jе у Вишем државном тужилаштву у Подгорици формиран против више лица поводом убиства М.К. дана 12.1.2021. године jе достављен на надлежност Специjалном државном тужилаштву – пише у одговору коjи нам jе прослиjеђен 28. маjа ове године.

Супротно тој тврдњи, из СДТ-а наводе да тај случаj ниjе у њиховој надлежности.

– Поводом ваших питања у односу на догађаj у коjем jе лишен живота М.К. и извршено кривично дjело убиство у покушаjу на штету П.Ш., обавjештавам вас да ови догађаjи ниjесу у надлежности Специjалног државног тужилаштва – пише у одговору коjи потписуjе специjални тужилац Сања Jовићевић.

Милошевић означен као егзекутор

Челници Управе полициjе и подгоричког Вишег тужилаштва саопштили су на конференциjи за штампу у фебруару 2019. године да су расвиjетлили убиство Крушчића, тврдећи да jе иста екипа од девет осумњичених крива и за рањавање новинарке "Виjести".

Међутим, ни након више од двије године од када су саопштили да jе Марио Милошевић осумњичен за убиство Миодрага Крушчића, нема оптужнице против њега и криминалне екипе којој jе наводно припадао.

Из тужилаштва су раниjе навели да jе дониjета наредба за допуну вjештачења по вjештаку за дигиталне доказе, компjутерску, мобилну и видео форензику.

Миодраг Миги Крушчић убиjен jе 21. маjа 2018. године у Подгорици. На снимку са сигурносне камере оближњег локала види се да му је пришао човјек у црном маскирном одијелу и у њега испалио девет метака. Убица jе пришао власнику дискотеке коjи jе сjедио са новинарком "Виjести". Крушчић га jе примијетио и панично скочио са свог мjеста, при чему је оборио сто. Покушао је да побjегне, али је убица био близу и погодио га хицима из пиштоља. Иако рањен, Крушчић је опет покушао да побјегне, али jе након два-три метра пао на траву. Убица му тада пришао и у њега испалио jош хитаца, а потом се удаљио.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:31