Сергеј Секуловић / Портал Дан
11/12/2021 u 09:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Секуловић: Накнадно ће тражити додатни новац за МУП

Држимо да постоjи потреба за одређеним побољшањима, у том контексту ћемо покушати кроз скупштинску расправу да то аргументуjемо и вjеруjемо да ће се за то наћи слуха, казао jе Секуловић

Министар унутрашњих послова Сергеj Секуловић дjелимично jе, како jе казао за Радио Црне Горе, задовољан предвиђеним буџетом за идућу годину. МУП jе добио више новца него што су имали у овоj години, ипак 22 одсто мање средстава него што су тражили. Вjеруjе Секуловић да ће Министарство финансиjа накнадно уважити њихове примjедбе.

"Држимо да постоjи потреба за одређеним побољшањима, у том контексту ћемо покушати кроз скупштинску расправу да то аргументуjемо и вjеруjемо да ће се за то наћи слуха", казао jе Секуловић за Радио ЦГ.

МУП jе, иначе, тражио буџет од 123 милиона еура. Навели су да 2022. преко хиљаду запослених стиче услов за пензиjу и да не смиjу да дозволе одлив доброг кадра.

На питање да ли би евентуални недостатак новца и одлазак стручњака у пензиjу могао угрозити функционисање безбjедносног сектора, Секуловић каже:

"То jе jедно jако озбиљно питање и то управљање људским ресурсима у полициjи, коjе треба да доведе до подмлађивања кадра и побољшавања образовне структуре, као приоритет, не смиjе да иде на уштрб онога што зовемо функционисање органа. Тако да ће таj процес врло пажљиво бити организован и управљан и надам се, и вjеруjем у то, да неће довести до никаквих системских проблема, сем до побољшања органа и његовог функционисања", казао jе министар.

Сем нових запошљавања, за фунционисање МУП-а у идућоj години више новца jе потребно и због иновациjа у систему, законских рjешења и обавеза из Поглавља 24, поручили су из тог ресора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:21