privođenje Dina Ibrahimovića / - DAN
14/09/2024 u 18:34 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sestra Edmonda Mustafe svјedočila o trenucima koјi su prethodili zločinu: Čula pucanj, istrčala i vidjela brata u lokvi krvi

Kontrola optužnice protiv Baranina Dina Ibrahimovića, optuženog za ubistvo sugrađanina Edmonda Mustafe, održana je prije nekoliko dana u Višem sudu u Podgorici, a o sudbini dokaza koji su njen sastavni dio sud će odlučiti u zakonskom roku od 15 dana.

U fazi istrage, Više državno tužilaštvo sprovelo je veliki broj dokaznih radnji, saslušalo devet svjedoka, od kojih su neki očevici ubistva, i naložilo niz vještačenja po vještacima različitih struka.

Sestra ubijenog Baranina Marjona Arisemović saslušana je kao svjedok pred višom državnom tužiteljkom Irenom Burić, kada je, između ostalog, izjavila da poznaje optuženog Dina Ibrahimovića jer je njena porodica nekad živjela s njim u komšiluku u barskom naselju Rena. Kako je rekla, ne sjeća se da im je prije ovog događaja ikada išta loše uradio, a ona i članovi njene porodice nikada nijesu zalazili u odnose između Edmonda i Dina.

"Ubica me je pogledao, imao je kacigu"

Svjedok R.Ž. ispričao je da je izašao iz banke i uputio se ka parkiranom automobilu kada je primijetio lice s puškom i začuo rafalni pucanj. Prepoznao je da se radi o "kalašnjikovu".

To lice je imalo kacigu s totalno zatamnjenim vizirom, i u jednom trenutku me je pogledalo. Ne sjećam se da li je imalo i rukavice. Prišao sam licu na koje je pucano, koje je dizalo glavu, ne mnogo, ali je pomjeralo glavu i davalo je znake života. Pozivao sam pomoć i ubrzo je došla interventna jedinica – ispričao je taj svjedok.

Ispričala je da je na dan ubistva svog brata bila na poslu u jednoj pekari. Sjeća se da je 27. februara njen brat Edmond Mustafa došao u pekaru i kupio nešto za jelo, a onda joj se obratio riječima: "Znaš da te brat voli". Nakon toga, kako je ispričala, zastao je na vratima pekare, pogledao lijevo i desno da vidi ima li koga i izašao. Nakon deset sekundi čula je pucanj.

– U pekaru je ušla mušterija i rekla mi da su gađali jednog momka s kačketom. Ja sam znala da je to moj brat. Istrčala sam iz pekare prema mjestu gdje su bili svi okupljeni i vidjela brata u lokvi krvi. Svi smo u šoku da je to uradio Dino, a ja sam za to saznala iz novina – ispričala je Mustafina sestra.

Detalji optužnice protiv Ibrahimovića: Svjedoci opisali ubicu, u pravcu Mustafe ispaljeno 15 metaka

Navela je i da je Ibrahimović nekoliko dana prije ubistva njenog brata dolazio u pekaru u kojoj je zaposlena, ali joj se tom prilikom nije javio.

Osim najbližih srodnika ubijenog Mustafe, u svojstvu svjedoka u istrazi je saslušan i veliki broj očevidaca, koji su se izjašnjavali o mnogim detaljima, pa i o tome kako je izgledalo lice koje je ispalilo 15 smrtonosnih hitaca u Mustafu i kuda se udaljilo nakon počinjenog zločina.

Ibrahimović se osnovano sumnjiči da je 27. februara ove godine, u 9.20, u Ulici Popa Dukljanina u Baru, ubio Edmonda Mustafu. On je nakon pucnjave pobjegao, ali je nedugo zatim uhapšen u barskom naselju Popovići, gdje ga je zaustavila policijska patrola.

Pred tužiocem i sudijom za istragu branio se ćutanjem.

U postupku protiv njega svjedočila je i majka ubijenog Mihana Alović, koja nije imala neposrednih saznanja o ubistvu svog sina, ali je potvrdila da poznaje Dina Ibrahimovića, koji je bio, kako je kazala, u dobrim odnosima sa Edmondom. Kazala je da je Dina poslednji put vidjela prije tri ili četiri godine, ali i da joj ništa nije poznato o njihovom odnosu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 18:34