/ илустрација фото УП
20/08/2021 u 22:20 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Систематизација Управе полиције до средине септембра

Зоран Брђанин недавно је једногласно изабран на електронској сједници за директора Управе полиције у пуном мандату

Систематизација Управе полиције Црне Горе, према незваничним сазнањима портала Дан, требала би да буде најдаље до средине септембра.

Зоран Брђанин недавно је једногласно изабран на електронској сједници за директора Управе полиције у пуном мандату.  Претходно је скупштински Одбор за безбједност и одбрану доставио Влади позитивно мишљење на предлог да Брђанин буде именован за директора ове институције.

Брђанин је крајем јула саслушан пред члановима Одбора за безбједност и одбрану добио подршку свих чланова тог скупштинског радног тијела, осим представника ДПС-а. Он је том приликом казао да безбjедносну ситуациjу у Црној Гори оцјењује као задовољаваjућу, иако jе изазовна, а као приоритет jе означио борбу против организованог криминала, укључуjући институционалну и међународну сарадњу.

Почетком године Веселин Вељовић смијењен је са мјеста директора Управе полиције, а то је тада на твитер налогу објавио потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић. Вељовић обавља дужност савјетника предсједника државе Мила Ђукановића.

– Директор Управе полиције Веселин Вељовић ме је, сходно договору, данас и формално обавијестио да напушта ту значајну функцију. Захваљујем и идемо даље! Влада ће већ данас именовати новог вршиоца дужности директора Управе полиције! – написао је раније Абазовић на твитеру.

Одлуком Владе Црне Горе, бившем шефу Сектора за бробу против организованог криминала Зорану Лазовићу додијељена је пратња иако више није припадник Управе полиције. На ову одлуку надлежни су се одлучили јер је процијењено да је Лазовићу угрожена безбједност. Некадашњег шефа СБПОK-а чувају полицајци на основу одлуке Владе која прописује ту могућност уколико је безбједносна процјена у односу на бившег функционера негативна.

Њега је наслиједио Дејан Кнежевић. Он је обављао бројне функције у Управи полиције, а више пута су истицани његови резултати у борби против шверца наркотика. Сектор на чијем челу се налазио Лазовић укинут је када је тада вршилац дужности директора Управе полиције Зоран Брђанин припремио акт о систематизацији на основу којег су сви полицијски функционери остали нераспоређени. Влада је почетком марта усвојила акт о систематизацији у Управи полиције, када су аутоматски смијењени помоћници директора Управе полиције. Истовремено су функције престале и свим начелницима центара и одјељења безбједности, њиховим помоћницима, командирима и шефовима одсјека.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 21:32