/ - СА СЈЕДНИЦЕ ОДБОРА
31/01/2022 u 10:47 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић: Ко жели да се бије са Катнићем и Абазовићем нека сједне поред њих

Посланик Марко Милачић је навео да "разумије Катнића који се понаша као портпарол Волија"

Одбор за безбједност и одбрану започео је данас контролно саслушање челнике Владе, полиције и тужилаштва у вези са актуелним случајем запљене око 500 килограма кокаина. Присутни су потпредсједник Владе Дритан Абазовић,  директор Управе полиције Зоран Брђанин и директор Агенције за националну безбједност Дејана Вукшића, као и представник тужилаштва главни специјални државни тужилац Миливоје Катнић и шеф Специјалног полицијског одјељења Драган Радоњић. Ипак, премијер Здравко Крвиокапић није дошао. Дио саслушања затворен је за јавност.

Одлука о контролном саслушању у вези запљене око 500 килограма кокаина донијета је једногласно на претходној сједници Одбора за безбједност и одбрану.

Радници Волија су 12. јануара, у пакетима банана у магацину те подгоричке компаније, пронашли кокаин, о чему су обавијестили полицију. Из Управе прихода и царина су саопштили да је брод, у којем се налазила пошиљка банана, упловио у Луку Бар 2. јануара.

image
- СА СЈЕДНИЦЕ

ТОК САСЛУШАЊА УЖИВО:

Предсједник одбора Милан Кнежевић казао је да постоји кворум за данашњи рад. 

- Стигао је допис од премијера Здравка Кривокапић: "....У вези са позивом указујем да се нећу одазвати на ваш позив..... Разлог је као и раније"- прочитао је допис Кнежевић наводећи да ово није непозната ситуација. 

Поред Дритана Абазаовића, директора УП Зоран Брђанина и директора АНБ-а Дејана Вукшића, присутан је главни специјални државни тужилац Миливоје Катнић и Драган Радоњић (СПО).

image
- КАТНИЋ И ВУКШИЋ

- У овом случају, у СДТ је формиран предмет спроведен извиђајни поступак, наведено је да је попступак тајан. Обавезани смо да само изнесемо основану сумњу, због тајности... Тајне податке можемо саопштити у тајној соби- казао је Катнић.

Брђанин је такође казао да се мора поштовати закон, те да ће јавно саопштити оно што може, а тајне податке тајно.

image
- ЗОРАН БРЂАНИН

-АНБ посједује информацију специјално за данашњу сједницу која је степенована степеном тајности- нагласио је Вукшић.

Посланик Марко Милачић је навео да "разумије Катнића који се понаша као портпарол Волија".

- Овдје треба да одговара посланица. Велики број питања мора да буде јаван. Црна Гора не треба да буде глува соба. Разумијем Катнића који се понаша као портпарол Волија- навео је Милачић.

Абазовић је казао да је сагласан да један дио сједнице буде отворен за јавност.

- Ко буде желио да се бије са Катнићем сјешће поред њега, ко буде желио да се бије са Абазовићем, сјешће поред њега, нема више раздвајања, а и ћемо да гледамо.. Сједнице Одбора личе на УФЦ мечеве- нагласио је Кнежевић.

- Одбор је донио одлуку да саслушање буде одржано у глувој соби- навео је предсједник Одбора Милан Кнежевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 06:25