Адвокатска комора ЦГ / - Адвокатска комора ЦГ
16/05/2024 u 14:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sjutra okupljanje advokata u znak podrške kolegi Aleksandru Simonoviću

Advokatska komora Crne Gore pozvala je advokate na hitno okupljanje sjutra ispred svih osnovnih sudova u Crnoj Gori, u mjestima u kojima postupaju. Razlog okupljanja je nedavni napad na njihovog kolegu Aleksandra Simonovića.

- Kao što ste upoznati, član Advokatske komore Crne Gore, naš kolega advokat Aleksandar Simonović,  brutalno je napadnut u prostorijama Osnovnog suda u Beranama, prilikom obavljanja profesionalne dužnosti i pružanja pravne pomoći. S obzirom na ozbiljnost situacije, te na činjenicu da su advokati svakodnevno izloženi raznim vrstama pritisaka i prijetnji, pozivamo vas na hitno okupljanje ispred svih osnovnih sudova u Crnoj Gori, u mjestima u kojima postupate, u petak, 17. maja 2024. godine, u 10:00 časova - navode iz Advokatske komore.

Berane: Advokatu usred suda polomili vilicu, bio bez svijesti

Dodaju da će na okupljanju  razmotriti i mjere koje treba preduzeti kako bi zaštitili integritet i bezbjednost svih advokata prilikom obavljanja njihovog posla.

- Smatramo da je u ovom trenutku izuzetno važno da kao esnafsko udruženje pružimo podršku našem kolegi i ustanemo u odbranu advokature kao samostalne i nezavisne profesije - navode u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 17:32