/ - VESELIN VUKOTIć - PRIVOđENJE (FOTO: IVAN PETROVIć IPE)
12/07/2022 u 17:30 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Slučaj "Plantaže": Vukotiću, Šahmanu, Mihailoviću, Peroviću i Rajkoviću određeno zadržavanje

Specijalno državno tužilaštvo istraživalo je poslovanje Plantaža po osnovu krivične prijave novog rukovodstva.

Povodom jučerašnjeg hapšenja u slučaju "Plantaža", danas je završeno saslušanje osumnjičenih pred specijalnim državnim tužiocem. 

Kako nam je potvrđeno, po odluci tužioca Anica Hajduković je puštena da se brani sa slobode. Međutim, tužilačko zadržavanje do 72 sata određeno je za Veselina Vukotića, Seada Šahmana, Boža Mihailovića, Duška Perovića i Đorđija Rajkovića. 

(FOTO) Slučaj "Plantaže": SDT saslušava osumnjičene

Podsjećamo, crnogorska policija uhapsila je juče više osoba u sklopu istrage koja se odnosi na državnu kompaniju "13. jul Plantaže". Slobode su lišeni Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Đorđije Rajković, Sead Šahman, Duško Perović i Anica Hajduković.Oni su članova bivšeg Odbora direktora državne kompanije.

SDT sumnja da su bivši predstavnici države u UO „Plantaža” oštetili kompaniјu za 350.000 eura

-Službenici Uprave policije su jutros, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, lišili slobode šest bivših članova Odbora direktora „Plantaže“. Slobode su lišeni V.V., B.M., Đ.R., S.Š., D.P. i A.H. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.Pripadnici Specijanog policijskog odjeljenja su izvršili pretrese na više lokacija u kojima je oduzeto više desetina hiljada eura- saopštili su juče  iz Uprave policije.

Službenici Uprave policije u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom nastavljaju aktivnosti na ovom predmetu o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Specijalno državno tužilaštvo istraživalo je poslovanje Plantaža po osnovu krivične prijave novog rukovodstva. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:26