/ - FOTO: LAZAR RUžIć - KATARINA BAćOVIć
13/10/2023 u 19:48 h
Željka Bojanić, Žana BojanićŽeljka Bojanić, Žana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Baćović priznala da je iznajmila stan; Vuljaju, Piperoviću i Milačiću tužilačko zadržavanje

Istragom su obuhvaćeni i Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić, za njima se traga

Povodom slučaja "Tunel" kod Osnovnog državnog tužioca danas su saslušani osumnjičeni. Osumnjičena Katarina Baćović je pred inspektorima priznala određene pojedinosti, potvrđeno je nezvanično za portal Dan. Navodno je, prema prvim informacijama, priznala da je iznajmila stan i da joj je osumnjičeni Milačić to tražio kako bi otvorila salon vjenčanica gdje bi ona radila. Kazala je, kako nam je rečeno, da  nije povezana sa kopanjem tunela.

image
- FOTO: LAZAR RUžIć - KATARINA BAćOVIć

Osim Baćović, saslušani su Ivica Piperović i Marijan Vuljaj i Nikola Milačić svima njima je nakon saslušanja određeno tužilačko zadržavanje 72 sata.

DETALJI ISTRAGE: Baćović saopštila Vuljaju ko je organizovao krađu u depou Višeg suda?

- Piperoviuću je određeno  tužilačko zadržavanje i u zakonskom roku će biti sproveden kod sudije za istragu. Stepenovanje sumnje se u konkretnom slučaju vrši na osnovu posrednih dokaza, odnosno kazivanja ‘rekla-kazala‘ iz čega se jasno vidi da naš branjenik nema veze sa predmetnim krivičnim djelima za koje se tereti. Policijski službenici su vršili iskopavanje određenih djelova terena njegovog i imanja sa kojim se graniči, ali apsolutno nije pronađeno ništa što bi ga inkriminisalo za bilo koje krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti, niti bilo što što je otuđeno iz depoa Višeg suda u Podgorici- kazao je advokat Stefan Jovanović.

image
- FOTO: SRđAN BOLJEVIć
image
FOTO: LAZAR RUžIć - NIKOLA MILAčIć

 

image

Marijan Vuljaj

- FOTO: SRđAN BOLJEVIć

 

Njih je saslušala tužiteljka Nađa Martinović.

Istragom su obuhvaćeni i Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović Vladimir Erić. Za njima se traga.

Grupa osumnjičena za kopanje tunela koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici, prema istrazi, tereti se za krivično djelo teška krađa i sprječavanje dokazivanja. To proizilazi iz naredbe za istragu u koju je portal Dan imao uvid.

image

Marijan Vuljaj

- SRđAN BOLJEVIć
image

Slučaj Tunel - privođenje

- ŽANA BOJANIć
image

Slučaj Tunel - privođenje

- ŽANA BOJANIć
image

Slučaj Tunel - privođenje

- ŽANA BOJANIć

Prema navodima istrage, ženaska osoba je, koristeći lažnu ličnu kartu na ime Andrijana Marić, posredstvom agencije za nekretnine zakupila poslovni prostor koji se nalazi u ulici Njegoševa broj 10 u Podgorici, sa podrumskim prostorijama ispod tog poslovnog prostora.

Zatim su probili betonski zid na depou i kroz tako načinjeni otvor, od 08. septembra 2023. do 11. septembra 2023. godine ušli u prostorije depoa, u kojem su izvršili pregled i preturanje više stvari i predmeta u kojima se vode ili su završeni sudski postupci. Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić nisu saslušani od strane državnog tužioca, jer se nalaze u bjekstvu. Takođe, istragom je obuhvaćeno i više nepoznatih osoba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

14. maj 2024 02:46