/ - TUNEL DO DEPOA VIšEG SUDA FORENZIČARI PRIKUPLJAJU TRAGOVE/ - VLADA
21/06/2024 u 19:36 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Slučaj "tunel": Potvrđena odluka, Erić ostaje na slobodi

Odlukom Višeg suda u Bijelom Polju potvrđeno je rješenje Osnovnog suda u Podgorici, kojim je ukinut pritvor Vladimiru Eriću, jednom od osumnjičenih u slučaju "tunel".

Eriću, koji je državljanin Srbije, na osnovu istrage povdom kopanja tunela do depoa Višeg suda u Podgorici, na teret se stavlja krivično djelo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom teška krađa i krivično djelo sprečavanje dokazivanja.

Iskaz Katarine Baćović: Prerušena iznajmljivala stan i slikala podrum, iz medija saznala za tunel i depo

Podsjećamo,  u Osnovnom sudu u Podgorici realizovana je ekstradicija okrivljenog Erića iz Kraljevine Švedske u Crnu Goru 20. marta 2024. godine, kada je istom na bazi do tad prikupljenih dokaza određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

Slučaj "Tunel": Eriću ukinut pritvor, njegov DNK nije u dokazima

Podsjećamo, osumnjičeni u slučaju "Tunel" su Katarina Baćović, Marijan Vuljaj, Nikola Milačić i Ivica Piperović. Oni su  13. oktobra saslušani kod osnovnog državnog tužioca. Istragom su obuhvaćeni i državljani Srbije Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić. 

Erić: U vijeme izvršenja djela nisam bio u Crnoj Gori

Grupa osumnjičena za kopanje tunela koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici, prema istrazi, tereti se za krivično djelo teška krađa i sprječavanje dokazivanja. 

(VIDEO) EKSKLUZIVNO: Ovo su osumnjičeni za kopanje tunela do suda

Prema navodima istrage, ženska osoba je, koristeći lažnu ličnu kartu na ime Andrijana Marić, posredstvom agencije za nekretnine zakupila poslovni prostor koji se nalazi u ulici Njegoševa broj 10 u Podgorici, sa podrumskim prostorijama ispod tog poslovnog prostora.

Zatim su probili betonski zid na depou i kroz tako načinjeni otvor, od 08. septembra 2023. do 11. septembra 2023. godine ušli u prostorije depoa, u kojem su izvršili pregled i preturanje više stvari i predmeta u kojima se vode ili su završeni sudski postupci.

Takođe, istragom je obuhvaćeno i više nepoznatih osoba. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 19:54