/ - SNP
01/07/2023 u 20:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

SNP: Đukanović očigledno povezan sa kriminalnim grupama

Vlada čiji je dio Socijalistička narodna partija pokazala je spremnost i rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, navodi se u saopštenju

Sociјalistička narodna partiјa Crne Gore saopštila je da, svjesni činjenice da je pred Specijalnim državnim tužilaštvom sada težak i odgovoran zadatak, pružaju punu podršku da se slučaj "Sky" prepiske otvori i dovede do kraja, kako bi bila zadovoljena pravda koju narod nasušno godinama isčekuje.

- Pravda koju će Crnu Goru napokon učiniti pravnom,  demokratska državom, koja će biti jača od bilo kog pojedinca, posebno onih koji su radili na njenom direktnom uništavanju. Borba SNP-a koja je trajala dvadesetpet godina protiv organizovanog kriminala i korupcije nedvosmisleno je ukazivala kuda nas vodi i šta radi DPS režim. U toj borbi smo mnogo puta išli na svoju štetu zarad opšteg interesa koji nam je uvijek bio prioritet, jer nikada sa kriminalom nismo pravili kompromis- navode iz SNP-a.

Prepiska u SKY aplikaciji koja je danas izašla u javnost, kako navode iz SNP-a, nije iznenađenje,  "ali je još jedan u nizu dokaz koji će Tužilaštvu pomoći u daljim procesima vezanim za kriminalne grupe sa kojima je očigledno povezan do skora prvi čovjek Crne Gore - Milo Đukanović, a koji se vješto krio iza demokratske fasade".

- Kriminalne organizacije unutar naše države uništile su vrijednosti tradicionalne Crne Gore, učestvovale u kreiranju zakona, pravila i propisa, kreirale političke prilike, mijenjale volju građana, kupovale ljudske duše, uništavale društvo i zaustavile napredak Crne Gore prema EU, uništavale pravnu državu i ekonomiju, zdravstvo i obrazovanje, duboko se ukorijenili u sve grane društva, policiju, tužilaštvo, sudove i sve institucije stavili pod svoju kontrolu. Vlada čiji je dio Socijalistička narodna partija pokazala je spremnost i rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Zato sada očekujemo da Tužilaštvo odlučno pokaže neselektivnost, kako bi se građanima napokon vratila vjera u institucije sistema, a što je najbitnije kako bi se priveli pravdi oni koji su prepoznati u SKY aplikaciji, bez odlaganja, odmah! Zato ih pozivamo da pokrenu postupak i preuzmu sve dalje aktivnosti koje zahtijeva istraga kako bi današnje svjedočenje prepiske dobilo pravni epilog- saopšteno je iz SNP-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 07:13