Фото: Са акције хапшења шкаљараца
09/08/2021 u 10:13 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шпанија "сигурна лука": Веза "шкаљараца" и "Пинк Пантера", од нарко-бизниса до планирања ликвидација

Четворица заточеника су припадници клана Шкаљари, опасне мафије за трговину дрогом поријеклом из Црне Горе, познате по свом насиљу, наводи Цивилна гарда

Шпанска полиција разбила је дио шкаљарског клана на Канарским острвима, која се сумњичи за шверц виш од 400 килограма кокаина изузетне чистоће. Топком те акције ухапшене су четири особе а једна од њих је означен и као вођа  банде Пинк Пантер. То је само потврдило везу између шкаљараца и Пинк Пантера и наводе да им је Шпанија била "сигурна" и једна од главних база за илегална дјеловања. Такође, ова кација потврђује и везу ове криминалне организације са бандом Пинк Пантери.

(ВИДЕО/ФОТО) Акција шпанске полиције: Ухапшени шкаљарци, нађено 400 кила кокаина и пола милиона еура

-Агенти Цивилне гарде и Националне полиције разбили су злочиначку организацију са сједиштем на Канарским острвима. Четворица заточеника су припадници клана Шкаљари, опасне мафије за трговину дрогом поријеклом из Црне Горе, познате по свом насиљу. Запљењено је више од 400 килограма кокаина високе чистоће и скоро пола милиона еура у готовини Међу четворицом ухапшених био је и главни вођа банде Пинк Пантер, познате по пљачкама у најлуксузнијим златарима на  у првој деценији 2000- саопштила је јуче Цивилна гарда.-наводе у саопштењу истражни органи Шпаније.

Лука Бојовић, један од блиских сарадника шкаљарског клана, годинама се крио у Шпанији. Истражитељи сматрају да је он остварио чврсте контакте са тамошњим криминалним групама и да је шкаљарце повезао са њима. О дјеловању шкаљарског клана у овој земљи говоре и ликвидације које су се тамо догодиле а међу којима су убијени наводни припадници шкаљарског клана.  Међу њима убијени су  Баранин Зијад Нурковић, који је према евиденцији полицијуе био близак сарадник Алана Кожара, једног од високопозиционираних "шкаљараца" и пријатеља Луке Бојовића. Тамо је убијен и  Иван Перуничић, означен као припадник шкаљарског клана.

Неке од ликвидација које су се догодиле и на простору Грчке и Србије, говоре о вези Пинк Пантера и шкаљарског клана. Међу њима је, према евиденицји истраге, убиство  Дамира Хаџића, према писањима српских медија и евиденцији полиције те земље, Пинк Пантера из Ужица. Затим и убиство Александра Шарца, којег српски медији и полиција повезују са Пантерима.  Сумња се и да је убиство наводног  Пинк Пантер, Милана Љепоје, освета за везу са шкаљарским кланом. Он је према ранијим писањима српских медија убијен  јер је наводно учествовао у планирању ликвидације Радоја Звицера, вођу кавачког клана, у Украјини маја 2020. године. Та ликвидација није успјела.

(Дан, Kurir.rs.)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:06