Slavko Stojanović / - FOTO: LAZAR RUžIć
28/12/2023 u 19:17 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stojanović pušten iz pritvora

Stojanoviću je nakon ukidanja pritvora izrečena zabrana napuštanja mjesta boravka

Bivši direktor Uprave policije Slavko Stojanović pušten je iz spuškog zatvora.To je za portal Dan potvrdio advokat Miroslav Adžić, ali nije želio da saopšti više detalja. 

Stojanoviću je nakon ukidanja pritvora  izrečena zabrana napuštanja mjesta boravka. Podsjetimo, on je prije deset dana produžen pritvor za dva mjeseca.

Izjavljena žalba zbog odluke o pritvaranju Stojanovića

Stojanović je uhapšen 18. novembra po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja i za krijumčarenje.

SDT sumnjiči Stojanovića da јe tražio da se propusti kamion: Prošao tovar cigareta vriјedan preko 90.000

Bivši direktor policije Slavko Stojanović, kako tvrde iz SDT-a, tražio je početkom 2018. godine da se propusti kamion sa 120 paketa nelegalnih cigereta čija vrijednost je procijenjena na preko 90.000 eura, saznaje "Dan". Tim kamionom, kako sumnjaju u tužilaštvu, upravljao je Igor Baćović, koji je uhapšen u istoj akciji. Iz SDT-a tvrde da je policija kamion zaustavila na području Zete, a Stojanović je nakon toga pozvao jednog policijskog službenika i tražio od njega da naredi kolegama koji su vršili kontrole da puste tovar. Nakon skoro šest godina, dokazi za ovaj slučaj stigli su do SDT-a. Kako "Dan" nezvanično saznaje, u ovom slučaju, makar zasad, nema presretnutih komunikacija preko "skaja" ili neke druge aplikacije, kao ni sprovedenih mjera tajnog nadzora (MTN).

Stojanović i Baćović nedavno su po odluci sudije za istragu Višeg suda u Podgorici sprovedeni u Istražni zatvor u Spužu, jer im je određen pritvor do 30 dana. Bivši direktor policije je na saslušanju pred tužiocem kategorično negirao krivicu. Kazao je da se sjeća spornog događaja, te da je tražio od kolega da ga informišu o svim detaljima akcija. Rekao je da je i u ovom slučaju, kao i u svim drugim slučajevima, zahtijevao od kolega da postupaju isključivo poštujući zakonske propise. Stojanović je kazao da Baćovića ne poznaje i da se nikada nije sreo s njim.

Bivši direktor crnogorske policije tereti se za zloupotrebu službenog položaja.

Prema saznanjima "Dana", u spisima predmeta spominju se i "druga lica", ali zasad nije otkriven njihov identitet. Nakon hapšenja Stojanovića i Baćovića minule subote, oglasili su se iz Specijlanog državnog tužilaštva.

– Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje lišilo je slobode S.S., bivšeg direktora Uprave policije, i I.B. zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje – saopštio je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Tokom sprovođenja akcije hapšenja obavljeni su pretresi na nekoliko lokacija. Ipak, javnost nije obaviještena o rezultatima pretresa.

Prilikom saslušanja pred sudijom za istragu, Stojanović je, kako je saopštio njegov advokat Mihailo Volkov, ponovio izjavu koju je dao pred tužiocem, u kojoj je negirao djelo i odbacio tvrdnje kao netačne.

– Pritvor mu je određen po pritvorskom osnovu uticaj na svjedoke i zbog činjenice da je za djelo za koje se sumnjiči predviđena kazna preko 10 godina zatvora – kazao je Volkov.

Kako je dodao, njegov branjenik je saopštio da u sektoru bezbjednosti nije već godinama i da mu je namjera da se utvrdi istina i dokaže njegova nevinost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 14:49