/ Централни затвор Београд, фото: FACEBOOK
01/06/2021 u 06:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стражари у ЦЗ радили за Вељка Беливука

Жељко Коџић, коjи jе 2017. био задужен за Вељка Беливука, после хапшења признао да jе у ЦЗ упознао Беливука и Миљковића

Жељко Коџић (42), затворски стражар коjи jе ухапшен 4. фебруара у склопу истраге о наjбруталниjем клану на овим просторима, како Курир сазнаjе, признао jе на саслушању да jе Вељка Беливука, званог Веља Невоља, и његовог наjближег сарадника Марка Миљковића упознао док су били у притвору Централног затвора.

Подсjећамо, у Београду jе недавно спроведена опсежна акциjа специjалних полициjских снага коjе су довеле до хапшења Вељка Беливука и Марка Миљковића, вођа огранка "кавчана" у Србији. Они се смaтрају, према наводима истраге, главним помагачима за планирање и извршење већег броја злочина, под командом Радоја Звицера, вође "кавчана", како наводе српски медиjи. Пали су након доласка из Црне Горе, гдје су се наводно састали са Звицером.

Подсјетимо, због убиства каратисте Властимира Милошевића на трамваjским шинама у центру Београда, Беливук jе иза решетака провео 461 дан и за надзор над њим у посебном одјељењу у Бачванскоj био jе задужен и ухапшени Коџић.

Милошевић, коjи jе био кум Марка Миљковића, убиjен jе 30. jануара 2017, а неколико дана касниjе, 4. фебруара, Беливуку су стављене лисице. Иза решетака jе био све до 11. маjа 2018, када су он и Миљковић ослобођени и пуштени из притвора.

image
Вељко Беливук

- Управо у то вријеме, док су вође криминалне групе, коjа jе знатно оjачала по њиховом пуштању на слободу, биле иза решетака, Коџић jе био задужен за надзор над њима. Оперативне информациjе указуjу да су управо тада они и остварили ближи контакт с Коџићем, коjи jе иначе вјешт у преправкама оружjа - каже саговорник Курира.

Како наводи, провјераваjу се информациjе да Коџић и његов бивши колега Небоjша Jанковић, ком су такође као припаднику ове криминалне групе стављене лисице, нису jедини запослени у ЦЗ коjи су постали сарадници овог клана. Он подсјећа да jе недавно Миљковићу у ћелиjи пронађен мини мобилни телефон и да ниjе искључено да они и даље имаjу своjе сараднике изнутра.

- Притвореницима су стражари од велике користи, уколико пристану на сарадњу, прије свега због тога што могу да им даjу повластице, дотураjу предмете, али и преносе поруке, што jе за криминалне групе можда и од већег значаjа од хране или гардеробе - додаjе саговорник Курира.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 23:59