Фото: УП (са изручења)
26/07/2021 u 09:26 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Суд одлучује да ли ће истакнути "кавчанин" бити слободан: Уложена жалба на одлуку о притвору за Игора Божовића

За Игорем Божовићем се трагало од августа 2017. године, док је његов син Владимир бјежао истражитељима од 12. септембра 2016. године

Вишем суду у Подгорици достављена је жалба на одлуку о одређивању притвора за Игора Божовића након што је изручен, сазнаје портал дан од више извора. Сада се чека одлука Апелационог суда, да ли ће да уважи наводе жалбе и Божовића пустити да се брани са слободе.

Подсјећамо, Игор Божовић је у евиденцији полиције означен као високопозиционирани припадник кавачког клана.  Он и његов син Владимир, изручени су 19. јуна Црној Гори из Португала гдје су раније  ухапшени.

image

Фото: Твитер УП

Полициjа jе трагала за Игором Божовићем по наредби Вишег суда у Подгорици ради обезбјеђења присуства кривичном поступку који се против њега води због кривичног дјела стварање криминалне организације.

-Он је, како се сумња,  од почетка новембра 2011. године на подручју Котора, Тивта и Будве организовао криминалну организацију која је имала за циљ вршење кривичних дјела за која се може изрећи казна затвора од четири године и тежа казна, у коју су били лично или преко чланова групе, врбовали нове чланове организације који су прихватали чланство ради стицања незаконите добити и моћи, а дјеловање организације је планирано на дуже вријеме уз примјену тачно одређених правила и унутрашње контроле- наводе у полицији.

За Владимиром Божовићем се трагало тракође по наредби Вишег суда у Подгорици ради обезбјеђења присуства кривичном поступку који се против њега води "због кривичног дјела стварање криминалне организације, као саизвршилац кривичног дјела изнуда у покушају, као саизвршилац тешког дјела против опште сигурности у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја"

-Он је, сумња се, оквиру криминалне организације имао задатак да примјењује насиље и застрашује друга лица са циљем вршења кривичних дјела изнуде, набавке и складиштење оружја и експлозивних средстава, панцире као и одржавање везе са одређеним члановима криминалне организације у циљу преношења упутстава које му је давао један од организатора И.Б.- навели су раније из Управи полиције.

За Игорем Божовићем се трагало од августа 2017. године, док је његов син Владимир бјежао истражитељима од 12. септембра 2016. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

18. septembar 2021 19:39