Privođenje Petra Lazovića / - IVAN PETROVIć IPE
07/03/2023 u 11:17 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sud ponovo odlučuje: Jemstvo za Lazovića povećano za jedan milion

Lazović je na kontroli optužnice ranije kazao da je svoj posao obavljao časno i u skladu sa zakonom, više puta rizikujući svoj život

Odbrana službenika ANB- a Petra Lazovića predala je danas podgoričkom Višem sudu dokaze o jemstvu i o tome da on nije bio u bjekstvu.

Podsjećamo, Ustavni sud Crne Gore prihvatio je dvije žalbe službenika ANB-a Petra Lazovića, koje se odnose na odluku prvostepenih i drugostepenih sudova na jemstvo i na odluku o pritvoru.

Pred podgoričkim Višim sudom ponovo je na osnovu toga danas razmatrano jemstvo za Lazovića. 

Na postojeću ponuđenu garanciju, odbrana je dodala 1.348.100 eura, tako da jemstvo sada iznosi 7,633.400 eura. 

Odbrana je danas sudu predočila da je interesantno to da je istraga u ovom predmetu pokrenuta nakon pisanja portal Libertas, a ne na osnovu operativnih podataka istrage. 

- Predali smo dokumenta, dokaze za jemstvo kao i za to da Petar Lazović nikad nije bježao - kazao je advokat Nikola Martinović. 

Advokat je dodao da je Petar Lazović iz medija saznao za sve i da baš zbog toga nije išao ni do sela, jer je čekao da ga policija pozove. Time odbrana negira navode o bjekstvu. 

Podsjećamo, 24. februara održana je kontrola optužnice u predmetu u kojem je optužen i Petar Lazović. Lazović je tada kazao da je svoj posao obavljao časno i u skladu sa zakonom, više puta rizikujući svoj život. On je ukazao i na to da ga SDT optužnicom povezuje sa kavačkim klanom čije je pripadnike najviše od svih drugih kriminalnih grupa hapsio i radio na istragama protiv njih.

Petar Lazović, koji je uhapšen u julu, osumnjičen je za pripadnost kriminalnoj organizaciji, zloupotrebu položaja, šverc droge i oružja. 

Optužnicom je obuhvaćeno više osoba. Hapšenje je uslijedilo nakon medijskih objava da je EUROPOL upozorio nadležne organe na moguće kriminalne aktivnosti Lazovića. Tada je objavljena i "SKY" komunikacija za koju se navodi da je u njoj sa kavčanima učestvovao Petar Lazović. Lazović je pred tužiocem negirao te optužbe.

Na optužnici su i Radoje Zvicer, Ljubo Milović, Radoje Živković, Nikola Spasojević, Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:21