UPSUL - ilustracija / - UPSUL
16/07/2022 u 23:38 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Sudarile se jahta i jedrilica kod Kumbora

Pomoćnik direktora UPSUL-a za sigurnost na moru, Žarko Lukšić, kaže da je do nezgode došlo zbog nepoštovanja pomorskih pravila i da je uzrok ljudski faktor

Na ulaztu u Kumborski zali sudarile su se danas jahta i jedrilica, a jedna osoba je i povrijeđena, potvrđeno je portalu Dana u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.

image

Oštećenja na plovilu

- UPSL/PORTAL DAN

Pomoćnik direktora UPSUL-a za sigurnost na moru, Žarko Lukšić, kaže da je do nezgode došlo zbog nepoštovanja pomorskih pravila i da je uzrok ljudski faktor.

image

Sa lica mjesta

- UPSL/PORTAL DAN

- Pomorska nezgoda dogodila se danas na ulazu u Kumborski tjesnac iz pravca Tivta. Jahta ''Sunny Wind'' je išla iz pravca Baošića ka Tivtu,  a jedrilica ''A'' iz pravca Veriga ka Kumborskom tjesnacu. Očiledno da se nisu poštovala Pravila o izbjegavanju sudara na moru i uzrok je definitivno ljudski faktor. Poziv je UPSUL primila od 112 OKC i čamac SAR- je bio za pet minuta na poziciji plovila. Na oba plovila je bilo ukupno šest osoba a jedna se žalila na bolove u predjelu rebara, pa smo angažovali Zavod za hitnu medicinsku pomoć iz Tivta. U isto vrijeme smo u saglasnosti sa Lučkom ispostavom u Tivtu i Inspekcijom sigurnosti pomorske plovidbe uputili oba plovila u Tivat kako bi prijavili pomorsku nesreću - kazao je našem portalu Lukšić.

image

Sa lica mjesta

- UPSL/PORTAL DAN

Za sada nema informacija o pričinjenoj šteti na plovilima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:28