nebojsa medojevic / - DAN
11/09/2023 u 13:50 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje Medojeviću i grupi se bliži kraju: Finansijska dokumentacija sprovedena kao dokaz

Sudija je više puta ukazao na plan da se ovaj postupak privodi kraju i na cilj suda da bude što efikasniji kako na ovom, tako i na naredna ročišta. Ovaj postupak traje oko šest godina i još je bez presude

Pred podgoričkim Višim sudom nastavljeno je suđenje  Nebojši Medojeviću, lideru Pokreta za promjene (PZP) i za još 11 optuženih. Medojević je u ovom slučaju optuženom za stvaranje kriminalne organizacije.

Sudija Nenad Vujanović je saopštio da se nastavlja dokazni postupak - sprovođenje pisanih dokaza. Jedan dio tih spisa bio je sproveden i u prethodnom postupku, pred drugim sudijom.

Tako je danas sprovedena finansijska dokumentacija, izvještaji banke, dokumentacija o prilivu i odlivu novca, računi, stanje na računima...

Sudija je sproveo i pisane dokaze a koji su vezani za optužnicu po drugom predmetu, koji je spojen sa ovim, a u kojem je optužen samo Momir Nikolić.

Advokati odbrane, tužiteljka Tanja  Čolan Deretić i optuženi nisu imali primjedbe na danas sprovedene dokaze.

Sudija je više puta ukazao na plan da se ovaj postupak privodi kraju i na cilj suda da bude što efikasniji kako na ovom, tako i na naredna ročišta koja su zakazana.

Podsjećamo, ovaj postupak traje pred podgoričkim Višim sudom šest godina i još je bez presude.

Suđenje Medojeviću i grupi: Već šest godina pred sudom, tri puta negirali krivicu

Podsjećamo, lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen iz BiH Momir Nikolić, optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Pripadnici te organizacije, prema optužnici postali su direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar partije Željko Šćepanović, Gordan Konatar, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, Aleksandar Sekulić, i član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 05:07