Privođenje Marija Miloševića / FOTO: Žana Bojanić
22/04/2024 u 14:15 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje Miloševiću, Vujačiću i Mašanoviću: Vještaci nemaju metod da utvrde da li je neki trag podmetnut

Vještak DNK struke Sandra Kovačević navela je da sturka nema metod na osnovu kojeg može da utvrdi da li je neki biološki trag podmetnut.

To je odgovorila na pitanje advokatice Bojane Franović, u sudskom postupku povodom ubistva Radomira Đuričkovića.

Tako je i danas saslušanjem vještaka DNK struke nastavljeno suđenje u predmetu povodm ubistva Đuričkovića, u kojem su optuženi Mario Milošević, Vukan Vujačić i Igor Mašanović.

- Čini mi se da sam kontaktirana u vezi toga šta je dobro uzeti za zamjenski, nesporni DNK uzorak za lica koja nisu dostupna. Odgovorila sam "četkica za zube"- kazala je ona. 

Свједок три пута мијењао исказ па након тога оптужио Милошевића за убиство: Завадили су се кавчани и шкаљарци

Na dodatno pitanje advokatice Franović, vještak je odgovorila da nije praksa da tužilaštvo to pita vještake.

Kovačević nije precizirala ko je kontaktirao povodom pomenute situacije, a koja se prema pitanju advokatice Franović odnosi na biološki trag optuženog Igora Mašanovića.

Ubistvo Đuričkovića: Vještak ne isključuje mogućnost da DNK Miloševića nije direktno nanesen na novčanice

Vještak je na pitanje advokatice Franović navela da bez porovjere ne može da odgovori na pitanje da li je i od kad je u bazi podataka DNK i DNK profil optuženog Igora Mašanovića.

Vještak se, između ostalog, izjašnjavala i povodom pitanja o pronađenim DNK tragovima na novčanicama koje su vještačene. U ovom predmetu ukupno je, kako je odgovorila na pitanje advokatice Franović, vještačeno njih šest.

"Napraviću ja da je Mario pucao": Preko "SKY"-a dogovarali robiju za Miloševića?

Advokatica Franović, koja azstupa Mašanovića i Vujačića, je kroz jedno pitanje naglasila da je vještačena i jedna novčanica koja nije iz ovog predmeta i koja potičle od drugih ljudi, koje optuženi ne poznaju. Franović je istakla da je ta novčanica  bila u posebnoj koverti, te da nije bila u kontaktu sa drugim novčanicama.

Vještak je za neke od analiziranih novčanica izrazila stručno uvjerenje da je mala vjerovatnoća da je na njima DNK trag optuženog Vujačića i Mašanovića.

Povodom jedne od vještačenih novčanica naglasila je da je "stepen vrijednost podrške da je Vukan Vujačić jedna od donora biloškog materijala najniži". 

Navodi istrage:

Podsjećamo, Milošević, Mašanović i Vujačić optužnicom Višeg državnog tužilaštva se terete da su umješani u ubistvo Đuričkovića koje se dogodilo 10.oktobra 2016. i da su tada doveli u opasnost život Milorada Radulovića. Milošević je, prema navodima optužnice,  označen kao direktni izvršilac ubistva.

Kako je navedeno optužnicom, okrivljeni  su za 2.100 eura kupili vozilo „reno megan“ koje je korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici. Dalje se navodi da su  10. oktobra u Cetinju pratili kretanjeg Đuričkovića, sačekali ga da uđe u vozilo u Ulici IV proleterske u blizini lokala „Konoba“.

-U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana-navodi se u optužnici.

Oni su, kako se dalje navodi, pobjegli seoskim putem i zapalili vozilo u kojem su ostavili i automatsku pušku iz koje je pucano.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 00:23