/ Дејан Перуничић
18/05/2021 u 12:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Суђење Перуничићу затворено за јавност

Адвокат Здравко Беговић је казао пред судским вијећем да одбрана тражи да суђење буде затворено за јавност јер предмет садржи тајне податке, али и јавно суђење може угрозити безбједност оптужених

Суђење бившем директору Агенције за националну безбједност Дејану Перуничићу и бившем агенту тајне пратње Срђи Павићевићу, одлуком судије подгоричког Вишег суда Драгице Вуковић, затворено је за јавност. Адвокат Здравко Беговић казао је пред судским вијећем да одбрана тражи да суђење буде затворено за јавност јер у предмету постоје тајни подаци, али и јавно суђење може угрозити безбједност оптужених који су породични људи и имају дјецу. Државни тужилац Вељко Рутовић казао је да постоје разлози да суђење буде затворено за јавност, те да то оставља суду на одлуку. Након кратке паузе судија је присутнима, међу којима су били новинари, саопштила да је претрес затворен за јавност до краја.

image
Дејан Перуничић

Предмет овог суђења је, према наводима тужилаштва и оптужнице, незаконита снимања и праћења више особа. Како је раније саопштено, Перуничић је, сумња се, у више наврата давао усмене налоге Павићевићу да на подручју Подгорице, Будве и Цетиња, без претходно издатог писаног налога за праћење и осматрање, прати и осматра наведене особе. Павићевић се терети да је по налогу Перуничића координирао тим активностима и учествовао у њима без издатог писаног налога за праћење и осматрање.

Кривична пријава је поднесена након што су службеници Специјалног полицијског одјељења у оквиру извиђаја саслушали већи број особа у својству грађана.

Ж.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 15:24