- Фото: Управа полиције (Дан) / - - Фото: Управа полиције (Дан)
02/11/2021 u 10:48 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Суђење Вујачићу и Поповићу: Приказан снимак убиства Илића, убицу снимило више камера

Камере су забиљежиле убицу како притрчава Илићу, док се он приближава свом аутомобилу. Оно што је даље услиједило, је убиство Илића које је убица извршио из непосредне близине

У подгоричком Вишем суду спровођењем доказа настављено је суђење  Маријану Вујачићу и Раду Поповићу, због оптужби да су повезани са убиством  Веселина Калезића и Мила Илића. Поред спровођења доказа, за данас је било планирано и саслушање свједока међу којима је и брат убијеног Илића. Међутим нико од свједока данас није приступио суду. Ово кривично дјело повезује се са сукобом кланова а оптужени према евиденцији полиције важе за особе блиске шкаљарском клану.

Пред судом су данас приказани видео записи са сигруносних камера објеката који се обухватају како уже, тако и шире лице мјетса.

На видео снимцима који су данас спроведени као доказни материјал, видјели су се последњи моменти кретања Мила Илића. Једна од камера је тако забиљежила његов долазак у спортску кладионицу која се налази у Улици Октобарске Револуције 112. Након што је Илић изашао из тог објекта и упутио се ка свом возилу које је паркирао у близини. Камере су након тога забиљежиле убицу како притрчава Илићу, док се он приближава свом аутомобилу. Оно што је даље услиједило, а што су камере забиљежиле, је убиство Илића које је убица извршио из непосредне близине а након чега је побјегао.

image
- Фото: Управа полиције (Дан)

Видео надзор је забиљежио и возило "рено меган" који је за истрагу био сумњив. У списима предмета као доказ спроведена је и службена забиљешка у којој се наводи да је оптужени Вујачић изнајмио једно "рено меган" возило. Такође, наведен је и документ о увиђају и са фотографијама запаљеног "рено мегана".

Надзорне камере, како је пред судом приказано, забиљежиле су и два лица која су се кретала у близини лица мјеста као и једно лице које је се засебно кретало у близини ових оосба.

Поред видео надзора, спроведени су и писани докази о убиству Илића и Калезића који између осталог обухватају службене забиљешке с лица мјеста, записнике о одузетим предметима, вјештачењима, обдукцији, криминално-техничким  анализама, ДНК вјештачења,...

image
- Фото: Управа полиције (Дан)

Тужилац Наташа Бошковић остала је при свом ставу да инсистира да се непосредно као свједоци саслушају брат убијеног Илића, Јован Илић и Килибарда Младен и Крцуновић Предраг. За наредно рочиште планиран је наставак спровођења доказа који обухвата и видео и аудио материја.

Према наводима оптужнице, Вујачић је означен као директни извршилац  убистава Илића и Калезића. Тужилаштво  Поповић терети да је био задужен за набавку возила и да је имао задатак око одвожења аутомобила који је коришћен приликом убиства и његово паљење. Он је, према наводима тужилаштва, пратио кретање Илића прије убиства.

Истрага за убиства Калезића и Илића, који се доводе у везу са сукобом шкаљарског и кавачког  клана,  сматра да су наручена. Како је раније објављено у медије,  Вујачић је извшењем ових ликвидација наводно  отплатио коцкарске дугове.

Подсјетимо, Мило Илић убијен је 30. априла 2019. након што је у близини Аутобуске станице у Подгорици изашао из кладионице и кренуо ка свом аутомобилу. Камере су тада снимиле особу са качкетом, за коју се сумња да је да усмртио  Илића са 13 хитаца.

Веселин Калезић убијен је 19. новембра 2018. у подгоричком насељу Стари аеродром испред кафића ,,Левел“. У њега је испаљено десет хитаца.

Вујачић је ухапшен 12. јуна 2019. године у Новом Саду због сумње да је 2017. године у Врању са више од 30 хитаца из ватреног оружја убио Југослава Цветановића. Ово убиство води се као одмазда Луке Бојовића, јер је Цветановићев брат Саша у затвору због убиства Николе Бојовића у Београду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:12