/ фото илустрација: портал Дан
23/06/2021 u 14:38 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Судиће му због удеса са смртним исходом

Предњим чеоним дијелом возила остварио је контакт са предњим чеоним дијелом возила којим је управљала оштећена З.К., услед чега је код оштећене наступила смрт на лицу мјеста док су М.М. и Р.Ш. тешко повријеђени

Основни суд у Беранама потврдио je оптужницу Основног државног тужилаштва подигнуту против Ч.М. због кривичног дјела тешка дјела против безбједности јавног саобраћаја. У удесу је страдала З.К, а тешко су повријеђени М.М. и Р.Ш.

Оптужницом је представљено да се окривљени 26. jуна 2017. године, на државном путу Краљево-Прељина, у мјесту Цветке-град Краљево, Република Србија, није придржавао саобраћајних прописа и тиме тако угрозио саобраћај да је довео у опасност живот људи, усљед чега је наступила смрт једне особе.

- Управљајући теретним возилом, крећући се десном страном коловоза државног пута из правца Краљева према Прељини, поступио супротно одредби чл. 29 ст.1 Закона о безбједности саобраћаја на путевима. Возилом је прешао преко средишње неиспрекидане линије на лијеву коловозну траку која је намијењена за кретање возила из супротног смјера. И предњим чеоним дијелом возила остварио је контакт са предњим чеоним дијелом путничког возила којим је управљала оштећена З.К., и која се кретала лијевом коловозном траком државног пута из правца Прељине према Краљеву. Услед чега је код оштећене наступила смрт на лицу мјеста саобраћајне незгоде, док су код оштећених М.М. и Р.Ш., сапутника који су се са окривљеним налазили у возилу, наступиле тешке повреда опасна по живот - појашњено је оптужницом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 15:52