Виши суд у Бијелом Пољу / М.Н.
30/03/2022 u 09:00 h
Milovan Novović, Bojana BožovićMilovan Novović, Bojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сујковићу потврђена оптужница за убиство: Милановића усмртио убод ножем у груди

Из прикупљених доказа произилази основана сумња да је окривљени лишио живота оштећеног М.Њ. тако што га је ножем „бровнинг” више пута ударио у предјелу грудног коша и трбуха, којом приликом му је нанио тешку тјелесну повреду опасну по живот

Ванпретресно вијеће Вишег суда у Бијелом Пољу потврдило је оптужницу против Давора Сујковића (24) из Берана због кривичног дјела убиство и кривичног дјела лака тјелесна повреда. Према наводима оптужнице, он се терети да је 15. децембра прошле године око 20.15 сати у мјесту Будимља код Берана, у близини угоститељског објекта "Градац", лишио живота суграђанина Његоша Милановића.

– Из прикупљених доказа произилази основана сумња да је окривљени лишио живота оштећеног М.Њ., тако што га је ножем "бровнинг", са оштрицом дужине око девет центиметара, више пута ударио у предјелу грудног коша и трбуха, којом приликом му је нанио тешку тјелесну повреду опасну по живот у виду убодно-резне ране у лијевом низдојкином предјелу од које повреде је код њега наступила смрт – наводи се у оптужници.

Даље у оптужници пише да је окривљени основано сумњив да је истог дана, на истом мјесту, лако тјелесно повриједио Данила Бабовића, из Берана, који је имао намјеру да му истргне нож из руке. Том приликом му је, основано се сумња, нанио повреду у виду посјекотине, чиме је извршио кривично дјело наношење лаких тјелесних повреда. У образложењу рјешења о потврђивању оптужнице се наводи да основана сумња да је окривљени Сујковић извршио кривично дјело убиство произилази из исказа окривљеног који је пред надлежним тужиоцем навео да је критичне вечери код себе имао нож са корицама црне боје, дужине сјечива седам- осам центиметара.

– Основана сумња произилази и из исказа свједока Ђ.М. у којем наводи да је окривљени критичног дана у угоститељском објекту ''Градац'' показивао нож на раклапање те исказа свједока М.М. који је навео да му је критичне вечери сада покојни Милановић, када је притричао до његовог возила рекао: "Сујковић ме је убо ножем'' – наводи се у рјешењу.

Додаје се да из обдукционог записника произилази да је смрт Млановића насилна (убилачког поријекла) и наступила је услед наглог застајања рада срца, због изливене крви у срчану кесу у склопу канала убодно резне ране, нанесене шиљком и оштрицом јако замахнутог механичког оруђа (ножа). Сујковићу је, након потврђивања оптужнице, продужен притвор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 03:53