Фото: УП
10/09/2021 u 14:56 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Шверц 840 килограма кокаина: Подгоричанин признаo кривицу

М.Л. се терети да је дио организоване криминалне групе Н.Т. и Д. В. , која је из Јужне Америке прокријумчарила 840 килограма кокаина у португалску луку Порто

Вишу суд у Подгорици прихватио је споразум о признању кривице који је окривљени М.Л. из Подгорице, закључио са специјалним државним тужилаштвом, за учешће у шверцу 840 килограма кокаина. То jе за портал Дан потврдила самостална савjетница и ПР Вишег суда Аида Музуровић.

Он је на основу тога прихватио казну затвора од десет мјесеци  и да у државни буџет  уплати 20.000 еура на име новчане казне и 30.000 еура у хуманитарне сврхе. 

М.Л. се терети да је дио организоване криминалне групе Н.Т. и Д. В. , која је из Јужне Америке прокријумчарила 840 килограма кокаина у португалску луку Порто. Специјално тужилаштво је оптужило Лаковића да је по налозима и упутствима Тодоровића, у свом локалу у Подгорици комуницирао са осталим члановима организације.

Оптужница поводом овог предмета обухватила је  Д.П., З.К.,  Ј.Е., , Д.Г., Р.С.,  М.Б.,  Р.Р. и још двије особе које су процесуиране у иностранству.

У овом поступку суд је раније прихватио споразум о признању кривице који су склопила четири осумњичена. 

Према наводима оптужнице, Н.Т. и Д.В.  су почетком марта 2018. године,  организовали криминалну организацију, чији је план био да дјелује на међународном нивоу ради кријумчарења кокаина из Јужне Америке у Европу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:20