/ - ИЛУСТРАЦИЈА: ЖАНА БОЈАНИЋ
05/11/2021 u 12:24 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Свједоци тврде да Аговић нема везе са шкаљарским кланом: Проблеме је правио породици и себи

За следећа саслушања планирано је да свједочи Милан Љешња и Дејан Делетић, који су раније осуђени у предмету који се водио против Стаматовића и других за покушај убиства Раодјице Зековића

Саслушањем свједока настављено је суђење Саши Аговићу којег Специјално државно тужилаштво терети да је дио криминалне организације сада покојног Стевана Стаматовића која према евиденицији полиције представља дио шкаљарског клана.

Током њиховог свједочења питања је постављао и суд и тужилац и адвокат оптуженог Дамир Лекић.

Мајка оптуженог Аговића, Тања Ђурић и његова бивша жена Наташа Вучинић Аговић казале су у својству свједока да оптужени нема везе са криминалом као ни са једном криминалном организацијом. Оне су навеле да је било спорних ситуација са Аговићем али у оквиру породице јер је био "превише љубоморан, конзумирао марихуану и пио алкохол".Оне су навеле да је Милан Љешњак, који је осуђен  по оптужници против сада покојног Стаматовића и групе, њихов кум, кум од Саше Аговића.

-Ја сам убијеђена да мој син није чалн ни једне криминалне групе. Да је био члан било какве групе не би живио у условима у којима је живио. Ја сам му, кад је поломио руку, сваког јутра куповала намирнице. Ја сам из прича чула за оружје, за пушку. Никад је нисам видјела. Из страха сам га звала због тога јер је био превише љубомноран и плашила сма се да не уради нешто својој породици, жени и дјеци- казала је између осталог у свједочењу мајка оптужењног Аговића. 

Суд је на захтјев Специјалног државно тужиоца Саше Чађеновића свједоцима предочио аудио-запаис с мјера тајног надзора у којем разговарају са оптуженим. Мајака оптуженог је рекла да све што је с њим причала је из страха да не учини нешто себи и породици. Његова бивша жена је навела да је са Аговићем причала о томе што му је мајка "на препад рекла за оружје" и да је она то често радила али из добре намјере јер је имала страх знајући да је он превише љубоморан. 

-Мој син је два пута лежао због насиља у породици. Једном је док је на окупу био са женом и породицом активирао димну бомбу. Мислим да је тада био у лошем психичком стању. Све што сам причала са њим причала сма из страха да нешто не уради-навела је мајка оптуженог додајући да се свако јутро док је он живио са женом будила у страху да није нешто урадио на штету себи и својој породици.

Она је на питање тужиоца рекал да је чула из приче да је чувао неко оружје али да она то није видјела, да не зна је ли то истина као ни да ли му је то неко дао или је он сам набавио.

Наташа Вучинић Аговић, бивша жена оптуженог, казала је да је он волио оружје али да она због дјецве не би дозволила да то има у стану. Како је навела једне прилике га је и пријавила због пиштоља.

За следећа саслушања планирано је да свједочи Милан Љешња и Дејан Делетић, који су  раније осуђени у предмету који се водио против Стаматовића и других за покушај убиства Раодјице Зековића.Они ће бити стражарно спроведени из спушког затвора. 

Подсјећамо,  Саша Аговић означен је од стране истражних органа као члан криминалне организације убијеног Стевана Стаматовића, која је у мају 2017. године планирала ликвидацију Радојице Зековића, постављањем бомбе испод његовог аутомобила. Аговићу се ставља на терет чување и држање средстава намијењених за извршење кривичних дјела као и превозних средстава која су такође имала исту сврху.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 15:15