Зоран Мрваљевић / - Приватна архива
28/09/2023 u 13:05 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mrvaljević uskoro na slobodi: Svjedoka saslušavaju pod posebnim režimom

Optuženi Vico je naveo da je nakon njegovog hapšenja službenik Specijalnog tima slao poruke u njegovo ime

U podgoričkom Višem sudu, nastavljeno je suđenje optuženom Zoranu Mrvaljeviću iz Herceg Novog, osumnjičenom  da je organizator kriminalne grupe koja je pripremala ubistvo sugrađanina Nemanje Zurovca.

Pored Mrvaljevića, ovom optužnicom su obuhvaćeni i Krsto Vujić, Slobodan Vico i Jovan Riznić. Oni se terete za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. 

Mrvaljević je označen u evidenciji policije kao saradnik škaljarskog klana, pripadnik hercegnovskog ogranka te kriminalne grupe. 

Sudija Nada Rabrenović je saopštila da je usvojen predlog SDT a koji se odnosi na to da se svjedok u ovom predmetu sasluša na poseban način.  To saslušanje podrazumjeva da će biti obavljeno putem video linka, sa posebnim uslovima za pokrivanje lika i glasa. Ovo saslušanje je planirano da se održi na narednom ročištu koje je zakazano za 14.decembar.

Sudija je navela da je iz policije saipšteno da je svejdoku produžen režim posebnog statusa. Na ovo rješenje odbrana ima pravo žalbe. 

Danas je kao dokaz sproveden  dio prepiske koja je izuzeta iz telefona optuženog Vica. 

Advokati odbrane, a i optuženi Vico, naglasili su sudu da je on uhapšen  27.marta u 14.00 časova, a da je vrijeme ove prepiske sat i po nakon toga. Optuženi Vici je naveo da je njemu kada je uhapšen oduzet telefon i da je zatim u njegovo ime službenik Specijalnog tima Ivan Đoković slao poruke. 

Na pitanje sudije da li on u svom telefonu ima kontakt "Nana", rekao je da ima, i da je to sestra od optuženog Mrvaljevića. 

- Đoković je njoj u moje ime slao poruke. Rekao sam da to ne radi, onda me oni tuku- naglasio je optuženi Vico na pitanje sudije. 

Kao dokaz sproveden je i snimak sa kuće, za koju je ustanovljeno da pripada Krstu Vujiću, jednom od optuženih. 

- To je kuća Krsta Vujića, mog druga. Vidi se da kako su ga upucali iz snajpera. To je peti put da pucaju na njega.- kazao je Mrvaljević nakon emitovanja snimka. 

Suđenje Mrvaljeviću za planiranje ubistva Zurovca: Izdvojen iskaz svjedoka saradnika

Advokati Ognjen Radić i Danilo Mićović su naveli da taj snimak nema veze sa ovim djelom. 

Optuženi Zoran Mrvaljević je sudu rekao da mi je juče istekao osnov za pritvor, to jeste tri godine od određivanja pritvora,a da je bez presude. 

Sudija Rabrenović mu je pojasnila da to vrijeme važi od momenta podizanja optužnice i da njemu to ističe 1.10.2023.

Prema navodima optužnice, Zoran Mrvaljević je 2016. godine formirao kriminalnu organizaciju čiji je član 2019. godine postao i Milan Kankaraš.

On tvrdi da je Mrvaljeviću i Vujiću javljao gdje se nalaze Roganovići u periodu kada je Vladimir Roganović trebalo da izađe iz zatvora.

- Mrva je kazao da krivi Nemanju Zurovca za sve i ponudio mi kilo kokaina za informaciju gdje je Zurovac. Rekao sam mu da ne znam. Mrva je kazao da se ne boji Roganovića jer i da ga ubiju ima ko će ga osvetiti. Nakon pokušaja ubistva Duška Roganovića 2017, Roganovići smišljaju kako da ubiju Mrvaljevića i Vujića – ispričao je Kankaraš u istrazi.

On tvrdi da je Krsto Vujić naredio da se prati kretanje Šćepana Roganovića, a praćeni su i Vladimir i Niko Roganović.

Nakon likvidacije Vladimira Roganovića, kako tvrdi Kankaraš, ova grupa je zbog pojačanih kontrola hercegnovske policije na kratko obustavila aktivnosti na pripremi ubistva Šćepana Roganovića.

Dodao je da se  nakon toga javio Mrvaljević i pitao za Zurovca.

-Kazao je da je on sljedeća meta i za njegovo ubistvo mi ponudio 40.000 eura i kilo kokaina – kazao je svjedok saradnik tužiocu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 20:30