Ilustracija / - UPRAVA POLICIJE
14/10/2024 u 13:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Tokom vikenda uhapšena 54 vozača

Tokom prethodnog vikenda, odnosno od 11. do 14. oktobra, na crnogorskim putevima evidentirano je 37 saobraćajnih nezgoda, u kojima je pet lica zadobilo teške, a 16 lica lake tjelesne povrede

- U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 145 prekršajnih prijava, izdali 1.147 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 20 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su lišili slobode 54 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja - navode saopštenju iz Uprave policije.

U udesu u Herceg Novom povrijeđen motociklista iz Splita, zadobio prelom ruke

Od toga broja 37 vozača je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, 13 vozača zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci, dok su četiri vozača lišena slobode zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti  Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Od ukupnog broja lica lišenih slobode njih 15 je lišeno slobode u Podgorici, a po šest u Nikšiću i Bijelom Polju.

- Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju - zaključuju u saopštenju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. oktobar 2024 13:18