Policija, UP / - FOTO: ŽE.B./PORTAL DAN
23/09/2024 u 11:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Tokom vikenda uhapšena 62 vozača

Tokom prethodnog vikenda, od 20. do 23. septembra, na crnogorskim putevima evidentirana je 51 saobraćajna nezgoda, u kojima su četiri osobe zadobile teške, a 20 lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 180 prekršajnih prijava, izdali 1.264 prekršajna naloga, privremeno oduzeli 34 para registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su uhapsili 62 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

- Od toga broja 26 vozača je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, devet vozača zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i devet vozača zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima - kazali su iz UP.

Za 24 sata 12 saobraćajnih nezgoda

U Podgorici je uhapšeno 25 vozača, dok je po pet uhapšeno na Cetinju i u Baru.

- Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju - zaključuju iz UP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. septembar 2024 11:47