/ - Дарко Елез
01/06/2021 u 20:01 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тужилаштво БиХ о сараднику Беливука и кавчана: "Елез ће побјећи у Црну Гору ако изађе из притвора“

Један свједок је након што га је Елез позвао, завршио у КЦУС-у јер је од страха добио прединфарктно стање, наводи тужилац

Пред судским вијећем којим је предсједавала судија Далида Бурзић, у Босни и Херцеговини, данас је одржано рочиште за продужење притвора Дарку Елезу који се сумњичи за организирани криминал, убиство, покушаје ликвидација и изнуде. Тужилац Дубравко Чампара у свом образложењу затражио је да се ова мјера Елезу продужи за још три мјесеца, а као кључни аргумент навео је одузимање србијанског држављанства од осумњиченог.

-Ако му се не продужи притвор побјећи ће, неће у Србију већ у Црну Гору-каже Чампара.

Подсјећамо, Елез је 21. децембра 2020. године ухапшен у Београду, а БиХ је изручен 3. марта, пошто је Апелациони суд у Београду 23. фебруара правоснажно одлучио да су испуњени услови за његово изручење.нм Он се доводи у везу са Вељком Беливуком- Вељом Невољом и кавачким кланом. Сматра се да је Елез био задужен за послове ове групе на териротији Босне и Херцеговине.  

-Један свједок је након што га је Елез позвао, завршио у КЦУС-у јер је од страха добио прединфарктно стање. Велики број доказа и исказа потврђује сумњу да је Елез шеф међународне криминалне групе- каже Чампара, а преноси Дневни аваз. 

Један од свједока према тврдњама тужиоца  је предао и снимак изнајмљивања стана за потребе скривања потенцијалних убица у Бијељини.

-Знамо и како је украдено возило којим је извршено убиство и тај који је украо ауто је у притвору и у поступку је добивјање мунитета. Од 2018. до 2020. године Елез је био под посебним истражним радњама. Ти прислушкивани разговори су нам достављени и анализирамо их. Нјегово држављанство је одузето, али још нисмо добили званичну одлуку која ће доћи дипломатским каналима-рекао је тужилац Чампара.

Модус операнди Елезове групе према ставу Тужилаштва БиХ је остао исти од 2008. до данас. Пређе се илегално граница, изнајми се стан такозвани штек, изврши се убиство и опет се илегално пређе граница.

Елезов адвокат Сенад Крехо навео је да је београдски адвокат данас упутио тужбу против Србије због одузимања држављанства.

-Свједок В.С.  дао је три исказа у којима каже да је организатор групе В.П.. Тамо каже да га Елез наводно пита ко има више пара Ј.Ш. или М.Д.. Тражи наводно да ли имају контакт са Ђ.Ж. Ђоком те да у прати њихово кретање. Ради се о професионалном свједоку који исказе даје у шест предмета-навео је Крехо.

Крехо је навео да је тужилац В.С. презентовао снимак убиства Тигра, а он је казао да је могући извршилац односно пуцач В.К., навијач београдског Рада.

Крехо је казао да је исти свједок касније као извршиоца идентификовао Н.М.

-Прича да је Елез дао налог да се убију М.Б. и З.Ћ.у Бијељини није тачна. Свједок каже да је свједок В.С. казао М.Б.  да је за његово убиство плаћено 50.000 еура а да је пуцач требао бити Н.Л.. То му је наводно рекао у гаражи у Бијељини-каже Крехо.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 05:33