/ - FOTO: Ž.B. UVIđAJ U BAJICAMA
22/11/2023 u 15:28 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilaštvo za portal Dan: Napad na Drecuna i Mašanovića je teško ubistvo u pokušaju, izdati nalozi za pretrese

Kako nam je izvor naveo, utvrđuje se da li je napad izvršen sa udaljenosti manjoj od 50 metara od vozila u kojem su bili Drecun i Mašanović. Na njih je ispaljen projektil koji koriste vojne formacije

Napad koji je izvršen u ponedeljak veče, kada je projektilom gađano blindirano vozilo u kojem se nalazio Nikola Drecun i Igor Mašanović, Više državno tužilaštvo okarakterisalo je kao teško ubistvo u pokušaju.

Istraga povodom ovog zločina se nastavlja, izdati su nalozi za pretres više prostorija i objekata i saslušanje više osoba.

DETALJI ISTRAGE: Drecuna i Mašanovića napali projektilom, gađani iz blizine

- U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet zbog postojanja osnova sumnje da je dana 20.11.2023. godine, u Cetinju, izvršeno krivično djelo teško ubistvo u pokušaju. Od strane tužilaštva, službenika Uprave policije i vještaka odgovarajuće struke, obavljen je uviđaj lica mjesta, izuzeti su svi pronađeni tragovi koji će, po naredbama tužilaštva, biti predmeti odgovarajućih vještačenja - navela je u odgovoru za portal Dan  Rukovoditeljka i portparolka Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica.

(FOTO/VIDEO) Cetinje: Forenzičari izuzuzeli tragove, pronađeni djelovi eksplozivne naprave

Takođe, kako je navedeno u odgovoru, izdate su naredbe za pretrese više objekata, dati su nalozi Upravi policije za prikupljanje potrebnih obavještenja, od više lica su uzete izjave na okolnosti konkretnog događaja.

- A nakon svestrane analize svih prikupljenih podataka i dokaza, tužilaštvo će preduzeti i druge neophodne radnje za kojima se ukaže potreba u cilju utvrđivanja svih okolnosti nastanka predmetnog događaja i donošenja odluke u predmetu - navela je Lepa Medenica.

(VIDEO) Tužiteljka Kalezić: Izuzeti dokazi, u vozilu bile dvije osobe

Kako je portal Dan juče objavio, prema preliminarnim rezultatima istrage, u napadu na Nikolu Drecuna i Igora Mašanovića, upotrebljen je projektil koji koriste vojne formacije.

Kako nam je izvor naveo, utvrđuje se da li je napad izvršen sa udaljenosti manjoj od 50 metara od vozila u kojem su bili Drecun i Mašanović.

Podsjećamo, na Cetinju je 20.novembra u Bajicama aktivirana eksplozivna naprava kojom je izvršen napad na vozilo u kojem su se nalazili Nikola Drecun i Igor Mašanvoić.

Oni u ovom incidentu nisu povrijeđeni, a vozilo koje su koristili bilo je blindirano.

Drecun i Mašanović su nedavno napustili Istražni zatvor.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 14:49